Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olohuone – ikäihmisille ryhmätoimintaa Heikkarissa: "Mukavaa yhdessä tekemistä"

Ryhmätoiminta Kirkonkylällä Heikkarin palvelutalossa käynnistyy 19. syyskuuta.

Olohuone-hanke tarjoaa ikäihmisille ryhmätoimintaa maanantaista 19. syyskuuta alkaen Heikkarin palvelutalossa (Heikkarinkuja 4, Nurmijärvi). Kokoontuvien ryhmien teemoina ovat musiikki, liikunta ja käsityöt, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

– Ryhmät tarjoavat ikäihmisille mukavaa yhdessä tekemistä ja leppoisaa jutustelua ikätovereiden kesken. Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia, tiedotteessa sanotaan.

Ikäihmisiltä kysyttiin keväällä 2022, millaista toimintaa he haluaisivat järjestettävän. Nyt alkavien ryhmien teemat on muodostettu näiden toiveiden perusteella.

– Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan niihin voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan. Ryhmien vetäjät ovat pääsääntöisesti koulutettuja vapaaehtoisia. Olen myös itse paikalla ryhmätoiminnan aikana, kertoo hankkeen koordinaattori Krista Kukk tiedotteessa.

Maanantaisin mummomuskari kello 10–11, jossa päiväkodin lapset ja ikäihmiset musisoivat yhdessä. Ryhmän toteuttaa Nurmijärven Opisto. Musiikkiryhmässä yhteislaulua kello 14–15.

Tiistaisin tuolijumppa kello 14–14.30 (ryhmän toteuttajana kunnan liikuntapalvelut). Käsityöryhmä kello 15–16. Omat käsityöt mukaan. Tarjolla neuvoja ja vertaistukea.

Keskiviikkoisin käsityöt/kädentaidot kello 9–10.30. Toiminnassa huomioidaan osallistujien toiveet. Liikuntaryhmä kello 13–14, jossa pääsääntöisesti ulkoillaan yhdessä lähiympäristössä

Säännöllisesti pidettävien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia. Satunnaisesti tilaisuuksia voidaan järjestää myös kunnan toimipisteissä, kuten kirjastossa.

Heikkarin palvelutalon tiloissa avautuu 19. syyskuuta Pirjon Pakarin pitämä kahvila. Tarjolla on lounasta ja erilaisia kahvilatuotteita.

– Olohuone-Nurmijärvi Facebook-sivua kannattaa seurata, sillä kerromme siellä ryhmien toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Lisäksi ilmoitamme tapahtumista kunnan tapahtumakalenterissa, Kukk vinkkaa.

Olohuone-hankkeessa mukana ovat Nurmijärven kunta, Nurmijärven Onnenkimpale ry, Nurmijärven seurakunta, alueella toimivat järjestöt ja yhdistykset sekä muut toimijat, kuten oppilaitokset ja yritykset.