Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klubitalo aloittaa Oppimisen olohuoneen – "Lisää hyviä oppimisen kokemuksia"

Nurmijärven Klubitalo tuo Oppimisen olohuoneen Nurmijärvelle ja Hyvinkäälle.

Oppimisen olohuone rantautuu lokakuun alusta Nurmijärven kirkonkylän ja Hyvinkään kirjastoille. Se on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille (18–65 v.) tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa.

– Oppimisen olohuone lisää hyviä oppimisen kokemuksia, auttaa jaksamisessa ja vahvistaa itsetuntoa, korostaa opintovalmentaja Anu Koskela.

Oppimisvaikeudet ovat hyvin yleisiä ja riippuen määrittelystä niitä esiintyy 5–20 prosentilla väestöstä. Suomessa on tutkitusti suuri määrä aikuisia, jotka hyötyisivät perustaitojen kohentamisesta toimiakseen työelämässä ja opiskeluissa. Opintovalmentaja Lina Galrito-Leinosen mukaan. – Oppimisen olohuoneessa oppija määrittelee itse taidot ja tavoitteet, jotka haluaa saavuttaa. Oppimisen olohuoneeseen voi tulla kuka tahansa aikuinen, joka kokee haasteita oppimisessa ja kaipaa tukea perustaitojensa kehittämisessä. Mitään diagnooseja oppimisvaikeuksista ei tarvita. Oppijalle etsitään sopivat tavat oppia ja kehittää omaa osaamistaan eri menetelmillä sekä oppimisen apuvälineillä, Galrito-Leinonen sanoo.

Oppimisen olohuone on lokakuusta alkaen Nurmijärven kirjastolla parillisilla viikoilla ja Hyvinkään kirjastolla parittomina viikkoina maanantaisin kello 14–16.

Valmentajina toimivat Klubitalon opintovalmentajat Lina Galrito-Leinonen ja Anu Koskela.