Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frisbeegolfrata Klaukkalan Hernemäkeen – rakentamisohjelmassa 2025

Sirpa Rantala (kesk.) ja 13 allekirjoittanutta ovat jättäneet marraskuussa 2020 valtuustoaloitteen jossa esitetään, että Nurmijärven kunta kartoittaisi Klaukkalan ympäristöstä sopivia alueita laadukkaalle frisbeegolfradalle. Aloitteessa esitetään myös, että kunta pyrkisi yhteistyöhön eri tahojen kanssa sponsorin/sponsoreiden saamiseksi hankkeelle.

Teknisen lautakunnan antaman vastineen mukaan kunta on vuoden 2021-2022 aikana kartoittanut eri maa-aluevaihtoehtoja Klaukkalan alueelta. Asiasta on pidetty useampia yhteisiä palavereita aloitteentekijän sekä paikallisen frisbeeseuran kanssa.

Aloitteentekijän ja frisbeeseuran kanssa on päädytty uuden radan rakentamiseen Hernemäkeen, joka toimii tällä hetkellä maankaatopaikkana. Paikallinen frisbeeseura on radan uudessa suunnittelussa mukana ja loput alueen maanläjityksistä pyritään tekemään jo tulevan radan profiileja silmällä pitäen. Alue on osittain myös kallioista metsikköä, joten alue palvelee hyvin tällaista tarkoitusta. Alueen suunnittelu on alustavasti aloitettu ja se etenee talven 2023 aikana.

Hernemäen frisbeegolfratahanke sisältyy kunnallistekniikan rakentamisohjelmaan vuodelle 2025 ja hankkeen toteuttamiseen on ohjelmassa varattu 120 000 euroa. Hankkeen aikataulu, sisältö ja kustannusarvio tarkentuvat suunnitelmien edetessä.