Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pawfect Grooming tulee asiakkaan kotiin – trimmaus- ja hyvinvointipalvelua räätälöidyssä pakettiautossa

Koirien rekisteröinnit ovat viime vuosina kasvaneet ja moni haluaa panostaa lemmikkinsä hyvinvointiin entistä enemmän. Tämä on synnyttänyt uutta liiketeoimintaa alalle. Yhtenä esimerkkinä tästä on Nurmijärvelle juuri perustettu liikkuva trimmaamo Pawfect Grooming.

Klaukkalalaisen Asha Singadia Kurosen koirantrimmausreissu vei hänet uuden liikeidean äärelle. Hän ryhtyi alkuvuodesta 2022 ideoimaan mobiilia lemmikkien trimmaus- ja hyvinvointipalvelu -konseptia. Lyhykäisyydessään konsepti toimii siten, että trimmaus- ja hyvinvointipalvelut viedään koiran luokse asiakkaiden kotiin ja hoitotimet tapahtuvat yhtiölle räätälöidyssä pakettiautossa.

Maailmalla, esimerkiksi Englannissa, pyörillä kulkevat trimmaamot ovat Singadia Kurosen mukaan suosittuja. Suomessa ei hänen tietääkseen ole muita juuri toimintansa aloittaneen yrityksen tapaisia toimijoita.

Trimmausreissullaan Singadia Kuronen tapasi huhtikuussa trimmaajaksi valmistuneen, yli 20 vuotta koirien parissa toimineen vantaalaisen Henna Väisäsen.

– Pidin Hennan työnjäljestä sekä asiakaspalvelusta, ja halusin työskennellä hänen kanssansa, Kuronen kertoo.

Näin Väisäsestä tuli yrityksen ensimmäinen trimmaaja.

– Tämä meidän konsepti on helppo esimerkiksi koiranomistajalle, jolla on haasteita koiran kuljettamisen kanssa. Koiralla voi olla myös autopahoinvointia tai se voi stressata erilaisia asioita, joihin se ei ole tottunut. Me otamme käsittelyyn yhden koiran kerrallaan, ja pystymme luomaan rauhallisen tilan trimmauksen ajaksi, Väisänen kertoo.

Uuden yrityksen palveluihin kuuluvat muun muassa erilaiset pesut, kynnenleikkaus sekä rodunomainen kotitrimmaus. Tarjolla on myös luksusta, esimerkiksi mutahoitoja.

– Palvelukonseptiimme kuuluu, että asiakkaasta pidetään huolta ja että koiran jättäminen trimmaukseen on turvallista, Väisänen sanoo.

– Haluamme antaa hyvän asiakaskokemuksen niin lemmikeille kuin heidän omistajilleen, Singadia Kuronen puolestaan painottaa.

Yritys toimii koko Uudellamaalla. Ajanvarausjärjestelmän kautta voi suoraan varata ajan Nurmijärvelle, Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen, mutta asiakaspalvelusta myös muualle Uudellemaalle. Aikoja on saatavissa aamu yhdeksästä ilta yhdeksään.

– Tavoitteemme on, että automme palvelee asiakkaita aina kun on tarvetta päivästä riippumatta. Tarkoituksenamme on ottaa toimintaan mukaan myös lisää trimmaajia, Singadia Kuronen sanoo.

Kaikki koirat ja kissat ovat tervetulleita yhtiön asiakkaiksi.

– Toki auton koon vuoksi jättirodut ovat vielä mietinnässä, mutta esimerkiksi kultaisen noutajan hoitotoimet onnistuvat mainiosti, Väisänen kertoo.

– Melkein kaikki koirat soveltuvat trimmattavaksi ja vähintäänkin näin syksyllä kelien huonontuessa turkkien pesun merkitys lisääntyy. Myös pennut on syytä totuttaa trimmaukseen nuoresta pitäen, hän jatkaa.

Yrityksen tarpeisiin suunnitellun pakettiauton hoitotilasta löytyy muun muassa täysmittainen koiranpesuallas, hoitotaso ja kuivain. Hoitotilan ilmastointi ja lämmitys ovat järjestyksessä, samoin jäteveden käsittely.

Pawfect Groomingin auto oli ensimmäistä kertaa tien päällä pari viikkoa sitten viikonloppuna, jolloin sitä kierrettiin esittelemässä pääkaupunkiseudun koirapuistoissa.

Tulevaisuudensuunnitelmissa Singadia Kurosella on autojen ja palvelujen lisääminen sekä esimerkiksi koirasynttäreille tarvittavien tuotteiden toimittaminen asiakkaan kotiin.