Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi suojatietä pois Seppäläntieltä Kirkonkylältä – Punamullantien-Keskustien liittymäalueelta pensaat pois

Tekninen lautakunta on päättänyt, että Seppäläntieltä Kirkonkylältä poistetaan toiset suojatiet Puuradan ja Vesitornintien liittymistä. Jäljelle jääviä suojateitä parannetaan merkitsemällä ne uudelleen massamerkinnöin, liikennemerkkipylväät varustetaan esimerkiksi heijastinmerkinnöillä ja suojateiden näkemiä parannetaan kasvillisuutta raivaamalla.

Ajoratamerkinnät, heijastinmerkinnät ja näkemäraivaukset pyritään toteuttamaan vuoden 2023 aikana. Lisäksi Seppäläntiellä ja koko Toreeninmäen alueella on jo aiemmin päätetty kieltää läpiajo välillä Rajamäentie-Raalantie.

Kun toimenpiteet on toteutettu, seurataan asukkailta saatavaa palautetta. Vuonna 2021 tehty liikennetutkimus uusitaan esimerkiksi 2-3 vuoden kuluttua, jolloin nähdään, mikä on ollut toteutettujen toimenpiteiden vaikutus Seppäläntien liikenteeseen.

Lisäksi tekninen lautakunta on päättänyt, että Punamullantien-Keskustien liittymässä säilytetään nykyiset liikennemerkit väistämisvelvollisuus risteyksessä. Liittymäalueelta poistetaan näkemää haittaavat pensasistutukset ja ne korvataan kiveyksellä.

Päätökset liittyvät Mira Lappalaisen (ps.) ja yhdeksän allekirjoittajan 2020 jättämää valtuustoaloitteeseen tieturvallisuuden parantamiseksi Seppäläntiellä ja Punamullantiellä.