Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alikulkujen maalaaminen etenee Klaukkalassa – pilottikohteeksi Kuntotien ja Kiikaistunkujan välinen alikulku

Valtuustoaloite Klaukkalantien alikulkujen maalaamiseksi ja graffitiseinän pystyttämiseksi etenee. Aloitteen jättivät 15. kesäkuuta 2022 valtuutetut Riina Mattila (kok.), Virpi Räty (kok.) ja Tarleena Takalo-Eskola (kok.). Heidän lisäkseen aloitteen allekirjoitti 27 valtuutettua.

Tekninen lautakunta on valinnut alikulun maalaamisen pilottikohteeksi Klaukkalassa Kuntotien ja Kiikaistenkujan välissä olevan alikulun. Tällä hetkellä alikulun seinillä on epäyhtenäisiä ja hajanaisia maalauksia ja kirjoituksia.

Teknisen lautakunnan mukaan voitaisiin edetä järjestämällä graffitityöpaja -tyyppinen toimintamalli nuorille. Näin he voisivat keskitetysti ja yhdessä harjoitella spraymaalien käyttöä. Tarkoituksena on, että alan osaava taiteilija suunnittelee teoksen ja piirtää sen ääriviivat. Tämän jälkeen nuoret saavat maalata teoksen ja pääsevät harjoittelemaan maalaamista.

Pilotoinnin jälkeen voitaisiin arvioida toimintamallin laajentamismahdollisuuksia muihin kohteisiin Klaukkalassa ja vaiheittain kunnan muihin taajamiin.

Tekninen keskus toimittaa pilotoinnissa tarvittavat maalit ja tarvikkeet sekä varmistaa, että toimintamallissa käytetään turvallisia ja käyttöön soveltuvia maaleja ja tarvikkeita. Se valmistelee myös pohjatyöt. Kulttuuripalvelut sekä nuorisopalvelut hoitavat työpaja organisoinnin ja pilotoinnin käytännön läpiviennin.

Kustannusarvio alikulun maalauksesta tarvikkeineen on noin 3 000 euroa. Se rahoitetaan teknisen keskuksen vuoden 2023 määrärahoista.