Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auton vapaapäivää vietetään torstaina – Korsisaarella ilmainen kertalippu

Auton vapaapäivä päättää Liikkujan viikon torstaina 22. syyskuuta. Vuosittainen Liikkujan viikko on tänä vuonna korostanut eri liikkumisvalintojen vaikutuksia omaan talouteen ja energiankäyttöön.

Auton vapaapäivänä, torstaina 22. syyskuuta, Korsisaaren mobiilisovelluksessa on ilmaiset kertaliput koko päivän. Ne eivät kuitenkaan koske Duo-lippuja. Joukkoliikenteen reitit saa selville käyttämällä Matkahuollon reittiopasta. Syötä reittioppaaseen lähtö- ja saapumispaikkasi, opas kertoo nopeimman reitin paikkojen välillä. Reittiopas ei välttämättä vaadi tarkkaa osoitetta vaan tunnistaa esimerkiksi monet kaupat nimen perusteella.

Korsisaaren mobiilisovellus on ladattavissa Google Play– ja App Store -sovelluskaupoista puhelimeen. Mobiilisovelluksesta voi ostaa kertalippujen lisäksi myös kausi- ja sarjalippuja. Kertalipuissa on erillinen aktivointiaika. Lippu ei siis tule voimaan suoraan oston jälkeen vaan vasta aktivoinnin jälkeen. Kertalipun voi ostaa valmiiksi hyvissä ajoin pysäkillä autoa odotellessa ja aktivoida vasta autoon noustessa, jolloin voimassaoloaikaa ei kulu pysäkillä odottelemiseen.

Auton vapaapäivä on järjestetty ensimmäistä kertaa Euroopassa jo 1990-luvullla. Teemapäivällä ja tempauksilla haluttiin kiinnittää huomiota lisääntyvän liikenteen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin sekä joukkoliikenteen kehittymiseen.