Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä seurakuntavaalissa 80 ehdokasta – katso ehdokkaiden nimet tästä

Ehdokkaiden määrä putosi Nurmijärvellä selvästi viime vaaleista.

Marraskuussa järjestettäviin seurakuntavaaleihin on Nurmijärvellä asettautunut nyt ehdolle 80 ehdokasta. Määrä on selvästi vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Vuonna 2018 ehdolla oli 99 ehdokasta ja vuoden 2014 seurakuntavaaleissa ehdokkaita oli 104.

Nurmijärvellä Valitsijayhdistyksiä on kahdeksan, Nurmijärven Demarit, Vihreä Lista, Kristillisten perusarvojen puolesta, Vastuullinen Vasemmisto, Kirkko meille jokaiselle - Kokoomus, Peruskristityt, Kirkko kuuluu kaikille - Keskusta ja Sanasta Elämään.

Ehdokasasettelu 20. marraskuuta järjestettäviin seurakuntavaaleihin päättyi viime viikon torstaina.

Lopullisesti ehdokaslistat vahvistetaan vaalilautakunnan kokouksessa 3.10.

Ehdokaslistoilta löytyy monia entuudestaan kuntapolitiikasta ja kirkkovaltuustosta tuttuja nimiä.

Nurmijärven Demareiden listalla ehdokkaina ovat Aaltio Kati, Aura Tommi, Järvinen Tapio, Kupari Hannele, Lepolahti Harri, Martinsaari Kerttu, Ripatti Arja, Suomi Maire, Tapio Markku, Träff Raija ja Viitanen Jenni.

Vihreän Listan ehdokkaina ovat Edelmann Kasimiira, Harju Sini, Heikkinen Seppo, Hämäläinen Minna, Kari Matti, Kopsala Maritta, Niinimäki Leni, Ojala Olli-Pekka, Talvitie Salla ja Ylitolonen Marjukka.

Kristillisten perusarvojen puolesta -nimisen valitsijayhdistyksen ehdokkaina ovat Häkli Matti, Joensuu Jouni, Kalliokoski Hannu, Karttunen Tommi

Korkiakoski Jouni, Korkiakoski Päivi, Rantala Anna-Leena, Saukonoja Reima, Seppänen Inga ja Sorvari Sirpa.

Vastuullinen Vasemmisto -valitsijayhdistyksen ehdokkaina ovat Pavas Petteri, Pouttu Keijo ja Renlund Jari.

Kirkko meille jokaiselle - Kokoomuksen ehdokkaita ovat Ahonen Seppo, Arnkil Einar, Jalava Markku, Ilves Katariina, Kivinen Yrjö, Lindfors Anja

Malkamäki Jussi ja Takalo-Eskola Tarleena.

Peruskristittyjen ehdokkaana ovat Kivelä Janne ja Lakee Hannu.

Kirkko kuuluu kaikille - Keskustan listalla ehdokkaana ovat Aaltio-Hyvärinen Johanna, Bruun Marjo, Fyhr-Dillemuth Susan, Granholm Sirpa, Hack Jenni, Jaakola-Siimes Juuso, Kaasalainen Erkki, Korpi Pertti, Lahtinen Marja, Lankinen Timo, Lausvaara Jyrki, Mattila Eija, Mäkelä Esa, Ojamäki Timo, Pursiainen Enna, Pölönen Ilpo, Rantakulma Kalle, Rantala Sirpa, Rautanen-Saari Leena, Toivomäki Päivi, Tolvanen Ilona, Viitanen Kirsi ja Åberg Ville.

Sanasta Elämään -valitsijayhdistyksen ehdokkaina ovat Harju Pertti, Heiskanen Pasi, Junttila Maija, Järvinen Anneli, Kuula Ina, Mäkäräinen Erkki, Palomäki Sari, Patjas Mika, Patjas Riitta, Paulanto Sampo, Rautio Rauno, Salomaa Riitta-Leena ja Stolt Pirjo.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät muun muassa seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja tilojen käytöstä.