Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite: Lisää luontoa Nurmijärven päiväkoteihin

Nurmijärvellä halutaan lisätä lasten kosketusta luontoon. Asiasta on jätetty valtuustoaloite Nurmijärven kunnanvaltuustolle viime keskiviikkona. Aloitteen on jättänyt Leni Niinimäki (vihr.) ja 36 muuta aloitteen allekirjoittanutta esittävät, että Nurmijärvellä selvitetään tavat, joilla varhaiskasvatuksessa voidaan lisätä lasten päivittäistä kosketusta monimuotoisen luonnon mikrobistoon. Lisäksi aloitteessa esitetään, että päiväkotien pihojen korjausten ja suunnittelun yhteydessä huomioidaan tämän aloitteen sisältö.

– Luonnossa liikkuminen ja luonnon tuominen osaksi varhaiskasvatuspäivää tukee lasten hyvinvointia ja terveyttä. Tämä tuo säästöjä sairauskuluissa, vähentää lasten poissaoloja varhaiskasvatuksesta ja näin myös mahdollistaa lasten vanhempien työssäkäynnin, aloitetekstissä todetaan.

Aloitetekstissä viitataan tuoreeseen Luonnonvarakeskuksen, Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopiston tekemään tutkimukseen, jossa päiväkodin hiekkalaatikkoon oli lisätty mikrobirikastettua hiekkalaatikkohiekkaa. Näiden lasten immuunijärjestelmä koheni jo kahdessa viikossa verrattuna lapsiin, jotka leikkivät tavallisessa hiekassa. Samoja tuloksia ovat osoittaneet jo aiemmat tutkimukset, joissa päiväkotien pihalle on tuotu metsänpohjaista kasvustoa.