Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusulinnassa tanssitaan taas – ykkösorkesterit varattu vuoden 2024 loppuun asti

Ruusulinnassa tanssitaan taas. Kesäkaudeksi ovensa vapulta sulkeneella tanssilavalla vietettiin avajaistansseja elokuun lopulla Antti Ahopellon & Etiketin sekä Jussi Lammelan & Friendsien tahdissa. Sen jälkeen on pyörähdelty kaikkina syyskuun lauantaina.

– Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa vilkastuu, vaikka vakikävijöiden määrä onkin edelleen puolet pienempi kuin ennen koronaa. Toivoa on, kunhan kesälavat ympäriltä sulkeutuvat, sanoo tanssijärjestäjä Marika Laitinen Romppainen.

– Myös artistit vaikuttavat paljon, ja meille on tulossa loppusyksystä Suomen ykkösohjelmaa, hän jatkaa.

Korona koetteli tanssilavoja kovalla kädellä, ja Ruusulinnakin oli koronarajoitusten vuoksi pitkiä aikoja suljettuna. Myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sitä seurannut energian hinnannousu tuntuvat.

– Lipunhintaa piti tarkistaa ylöspäin, koska lämmityshinnat ovat nousseet huomattavasti, mutta vakikävijöiden määrä on yhä pienempi kuin koronaa edeltävänä aikana, Laitinen Romppainen kertoo.

– Kyllä tanssijat ymmärtävät mikä tilanne tällä hetkellä on. Toki polttoaineiden ja sähkön kallistuminen vaikuttaa myös heihin, eikä tansseihin lähdetä ehkä enää niin herkästi kuin ennen. Tämänhetkinen tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin, mutta koitetaan taistella, hän jatkaa.

Ruusulinnaa lämmitetään sähköllä ja öljyllä.

– Öljyn hinta on noussut varmasti puolella vuodentakaisesta. Sähköstä meillä on sopimus Nurmijärven Sähkön kanssa. Vielä ei tiedä, millaiseksi sopimus talven aikana muodostuu, mutta tiloja ei myöskään voi päästää täysin kylmiksi tanssien välillä.

Ruusulinnassa ei viime kesänä tanssittu lainkaan. Myös muutama muu Etelä-Suomessa toimiva lava päätyi samaan ratkaisuun.

– Meidän mielestä väkeä ei liiku tarpeeksi, että ovet kannattaisi pitää auki. Nyt kesän kynnyksellä aukeaa paljon paikkoja. Jos ne kaikki taistelevat samasta väestä, tuloksena on kannattamattomia tanssi-iltoja. Lipputulot suhteessa menoihin eivät riitä, Marika Lehtinen Romppainen kertoi viime keväänä Nurmijärven Uutisille (NU24.5.22) jutussa Tänä kesänä Ruusulinnassa ei tanssita lainkaan.

Hän pitää ratkaisua jälkikäteenkin tarkasteltuna oikeana.

– Vierailin kesällä muilla lavoilla, eikä se ihmeelliseltä näyttänyt. Porukka hajaantuu kesällä festareille ja muihin kesätapahtumiin, joita on paljon. Toimimme varmasti jatkossa samalla tavalla.

Ensi kevääseen asti Ruusulinnassa tanssitaan kuitenkin entiseen malliin.

– Tanssitamme väkeä vappuun asti, sitten jäämme kesätauolle, Lehtinen Romppainen sanoo.

Tulevia talvikausiakin on jo ajateltu, sillä ykkösorkesterit on varattu vuoden 2024 loppuun asti. Tanssilavojen ykkösorkestereja ovat Lehtinen Romppaisen mukaan muun muassa Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, Sinitaivas ja Taikakuu.

Vuoden 2022 tangokuninkaalliset Heta Halonen ja Keijo Hietikko olivat kuitenkin tanssijärjestäjälle pettymys, eikä heitä tulla näkemään Ruusulinnassa.

– En ole kahteen vuoteen ottanut tänne tangokuninkaallisia. Ei vain ole valittu sellaisia, jotka kiinnostavat yleisöä.