Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhustenviikon Nurmijärven pääjuhlaa vietetään taas kahden vuoden tauon jälkeen

Juhla Klaukkalan kirkossa 3. lokakuuta.

– Meillä Nurmijärvellä on yli 65-vuotiaita ja ikäihmisiä yhteensä vajaat 8 000 eli lähemmäs viidennes kunnan asukasluvusta. Kahden vuoden tauon jälkeen saamme vihdoin viettää ikäihmisten yhtä syksyn odotetuimpaan juhlaa, kertoo Nurmijärven vanhusneuvoston tuore puheenjohtaja Arto Koivu.

Tämän vuoden valtakunnallista vanhustenviikon pääjuhlaa vietetään Savonlinnassa sunnuntaina 2. lokakuuta, jolloin vanhustenviikko alkaa. Viikon 2022 teemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

Nurmijärvellä oman kunnan pääjuhlaa vietetään Klaukkalan kirkossa maanantaina 3. lokakuuta. Juhla alkaa kello 13 ja kestää noin kaksi tuntia.

Meillä Nurmijärvellä on yli 65-vuotiaita ja ikäihmisiä yhteensä vajaat 8000.

Nurmijärven vanhusneuvoston järjestämää Vanhustenviikon Nurmijärven pääjuhlaa vietettiin viimeksi syksyllä 2019.

– Sen jälkeen valmistauduimme kahtena vuonna juhlan viettämiseen, mutta koronan takia jouduimme perumaan juhlat. Nyt on koittanut aika saada kokoontua tähän juhlan viettoon, Arto Koivu sanoo.

– Vanhustenviikon juhla on koonnut aina syksyn kynnyksellä yhteen satoja ikäihmisiä ilolla toisiaan tukien ja saamaan voimia tulevan syksyn ja talvikauden harmauteen, Koivu jatkaa.

Pääpuhujana tilaisuudessa on erityisasiantuntija Marjut Vuorela vasta aloittaneesta vanhusasiavaltuutetun toimistosta. Hän puhuu aiheesta Vanhusasiavaltuutettu ikäihmisen edunvalvojana.

Nurmijärven kunnan tervehdyksen juhlaan tuo hyvinvointipäällikkö Kaisa Laine katsauksella Ikääntyneiden hyvinvointi Nurmijärvellä ja toimenpiteitä.

Vanhusten elämää ilahduttavat lapset. Niinpä juhlan ohjelman avaa Klaukkalan ala-asteen 5. luokan oppilaiden musiikkiesitys. Juhlassa nautitaan myös musiikista ja lauluista, jota esittävät Eläkeliiton Nurmijärven yhdistyksen kuoro Venlat ja noin 7 veljestä vahvistettuna Nurmijärven opiston eläkeläisten Rajamäen Rallattajat-laulupiirillä. Kahvitarjoilun jälkeen kirkossa on halukkaille hartaushetki, jonka pitää kirkkoherra Ari Tuhkanen.

Tilaisuuteen tulevat pääsevät Kivenkyydillä ja Korsisaari-yhtiön busseilla puoleen hintaan per suunta. Maksettaessa on mainittava tulosta vanhustenviikon juhlaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.