Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanha-Klaukan toisen vaiheen tonttihaku käynnistyy keskiviikkona – 35 tonttia hakuun

Vanha-Klaukan asuinalueen toisen vaiheen tonttihaku käynnistyy keskiviikkona 28. syyskuuta kello 9 ja päättyy perjantaina 14. lokakuuta kello 12. Klaukkalan jäähallin läheisyydessä sijaitsevalta asuinalueelta on tarjolla 30 ok-tonttia ja viisi paritalotonttia.

Tonttihinnat vaihtelevat noin 73 000 eurosta noin 118 000 euroon. Pienin tontti on kooltaan 700m2 ja suurin paritalotontti 1 132m2.

Tontin vuokraaminen on maankäyttövalmistelija Maiju Laitalan mukaan lisääntynyt.

– Tontti halutaan vuokrata, koska silloin jää alkuvaiheessa enemmän rahaa rakentamiseen. Tontin voi myöhemmin kun käyttöönottokatselmus on pidetty lunastaa itselleen, Laitala kertoo.

Tontin voi lunastaa samalla hinnalla jolla se olisi alunperinkin myyty. Kunta ei hyvitä ostohinnassa tontista maksettuja vuokria.

Kunnan tonttihakupalvelussa tontin hakija voi valita 1-10 tonttia mieluisuusjärjestyksessä. Järjestelmä arpoo tontit hakijoiden kesken. Mikäli arvonnassa tontin saanut ei ota tonttia vastaan, sitä tarjotaan seuraavalle hakijalle. Mikäli tontinluovutuspäätösten jälkeen tulee peruutuksia tai tontteja jää yli, ne siirtyvät jatkuvaan hakuun. Jatkuvasti haettavana olevat tontit päivittyvät joka maanantai kello 9.

– Epävarma maailmantilanne on näkynyt tonttien peruuttamisena sekä tonttien hakemisessa. Kun Vanha-Klaukan ensimmäinen tonttierä tuli hakuun, hakemuksia oli paljon, toisessa erässä jo vähemmän. Nyt alkavaan hakuun odotamme vieläkin vähemmän hakemuksia, mutta tämähän on vain arvaus.