Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksinasuvien määrä on nyt Suomessa huipussaan – Tällainen on tyypillinen vuokralainen

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat ry:n (Kova) jäsenyhteisöt saivat viime vuonna lähes 450 000 hakemusta vuokra- ja asumisoikeusasuntoihin. Ylivoimaisesti suurimman joukon niin vuokra- kuin asumisoikeusasuntojenkin hakijoista muodostivat yhden hengen taloudet, kertoo Kova tiedotteessaan.

Aktian tämän vuoden asuntomarkkinakatsauksen mukaan yhden hengen asuntokunnan lukumäärä on ollut kasvussa viimeisten kymmenen vuoden ajan, ja näin ollen myös pienempien asuntojen kysyntä on kasvanut tasaisesti etenkin suuremmissa kaupungeissa.

Myös Tilastokeskuksen tilastoista käy ilmi, että vuoden 2021 lopussa yksinasuvia oli Suomessa lähes 1,3 miljoonaa, ja pienet yhden ja kahden hengen asuntokunnat muodostivat 78 prosenttia kaikista asuntokunnista.

Aran vuoden 2021 asuntomarkkinakatsauksen mukaan Aran vuokra-asuntojen hakijoista 61 prosenttia oli yhden hengen talouksia ja kahden hengen talouksia oli vastaavasti noin viidesosa, kertoo Kova tiedotteessaan.

Kovan jäsenyhtiöissä yksiöitä on noin neljännes asuntokannasta, kun taas kaksioita on asuntokannasta noin puolet.