Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiset nostivat seteliautomaatit tyhjiksi itärajalla – Nyt toiminta loppuu karulla tavalla

Venäläiset eivät enää pysty tyhjentämään Nosto-käteisautomaatteja Suomen itärajalla, kertoo Nokas CMS Oy tiedotteessaan.

Venäläiset ovat viime viikkoina tyhjentäneet Suomen itärajalla ja etenkin Kaakkois-Suomessa Nosto-käteisautomaatteja jopa tunneissa. Aiemmin automaateissa on riittänyt käteistä rahaa päiviksi.

Samalla kansainvälisellä ei-sanktioidulla kortilla on voitu nostaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Nosto-käteisautomaatit on saanut sovittua maksujenvälittäjän ja China UnionPayn kanssa, että China UnionPay -korttien toiminnallisuus keskeytetään Suomen Nosto-käteisautomaateissa ensi maanantaina.

– Aiemmin meillä ei ollut pankkiautomaattioperaattorina keinoja estää ei-sanktioiduilla China UnionPay -korteilla tehtyjä käteisnostoja loukkaamatta kansainvälisiä sopimuksia, kertoo Nosto-käteisautomaattien Suomen maajohtaja Risto Lepo.

Nyt Norjassa käydyt neuvottelut tuottivat tulosta. Levon mukaan Suomessa olevien käteisautomaattien ensisijainen tehtävä on palvella suomalaisia käteistarpeissa.

Ei-sanktioiduilla China UnionPay -korteilla tehtyjen nostojen sekä eurojen määrä on viime viikkoina moninsatakertaistunut vuodentakaiseen verrattuna.

– Rahahuoltomme ja resurssimme eivät yksinkertaisesti ole pysyneet tämänkaltaisen käteisen hamstraamisen perässä. Käteisnostojen summat ovat olleet pahimmillaan niin suuria, ettei kyse voi olla yksityisten venäläisten turistien ostoksista Suomen puolella, Lepo kertoo tiedotteessa.