Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivikuun kirjailijavieraana Antti Tuomainen

Tuomainen avaa kuulijoille romaanitrilogiaansa Klaukkalan kirjastossa.

Antti Tuomaisen romaanitrilogiaan kuuluvat Jäniskerroin, Hirvikaava, sekä lokakuussa ilmestyvä uutuus Majavateoria. Hän on luvannut kertoa myös Jäniskertoimesta tekeillä olevasta elokuvahankkeesta. Klaukkalan kirjaston vierailu kuuluu Kivikuun tapahtumiin ja osuu Aleksis Kiven päivään 10. lokakuuta.

Ennen kirjailijan uraa Tuomainen työskenteli 12 vuotta mainosalalla. Hän on osuuskuntamuotoisen kustantamo Crime Timen perustajajäsen ja työskennellyt myös vapaana toimittajana.

Tuomaisen ensimmäinen romaani julkaistiin vuonna 2006. Kolmas julkaistu romaani Parantaja sijoittui tulevaisuuden Helsinkiin ilmastonmuutoksen jälkeen. Tästä kirjasta hän sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon ja kirja toi hänelle myös kansainvälistä huomiota. Osa hänen myöhemmistäkin romaaneistaan on saanut osakseen kansainvälistä arvostusta. Tuomainen on julkaissut 11 kirjaa, jos lokakuussa ilmestyvä Majavateoria lasketaan mukaan. Teoksia on julkaistu yli 30 kielellä.

Mies joka kuoli -romaanista on tehty televisiosarja vuonna 2021, ja Jäniskertoimesta ollaan tekemässä Hollywoodissa elokuvaa, jonka tuottavat Amazon Studios ja Mandeville Films.

Tuomaisen tapaa kirjoittaa on pidetty omaperäisenä, romaaneissa on mustaa huumoria, sekä henkilöhahmoja ja juonikuvioita, jotka poikkeavat pohjoismaisesta dekkariperinteestä. Tarinat lähtevät usein liikkeelle tavallisista ihmisistä, jotka joutuvat ratkaisua vaativiin epätavallisiin tilanteisiin.