Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä maukkaaseen SM-kultaan

Nurmijärveläiskuski on Ralli SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestari vuosimallia 2022.

Mikko Heikkilä, (30v.) sekä kartanlukija Samu Vaaleri, (24v.), ovat voittaneet rallin SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2022. Mestaruustaistelun ratkaissut päätösosakilpailun voitto irtosi lopulta 0,4 sekunnin erolla. SM-pistetaulukossa marginaali oli vain yksi piste, kerrotaan Mikko Heikkilä Racing -tiedotuksen tiedotteessa.

Heikkilän kilpailu alkoi vauhdikkaasti kirjaamalla pohja-ajan nimiinsä kolmella aamun lenkin neljästä erikoiskokeesta. Erot olivat kuitenkin erikoiskokeilla pieniä, ja Heikkilän johto päivähuoltoon tultaessa oli 3,5 sekuntia.

– Tiukkaa on kuten odotinkin. Me mennään kovaa, mutta myös Emil (Lindholm) menee kovaa. Toistaiseksi tilanne on hyvä, mutta täytyy olla tarkkana. Hyvillä fiiliksillä toiseen lenkkiin, kuitenkaan miettimättä sijoituksia tai tuloksia sen enempää, Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Toisella lenkillä Heikkilä oli erikoiskokeella 5 toinen ja viimeistä edellisellä EK6:lla kolmas. Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin jännittävistä asetelmista; Heikkilän johtomarginaali oli vain 1,3 sekuntia.

Viimeisestä erikoiskokeesta muodostui oikea trilleri. 25,50-kilometrinen Luotola 2 taittui Heikkilältä kolmanneksi nopeimmalla ajalla, mutta aika riitti suomenmestaruuteen neljän kymmenyksen erolla. Heikkilän kolmen vuoden projekti onnistui loistavasti; SM-mitali kirkastui joka vuosi.

– Heti alkuun erityismaininta Samulle. Nollakokemuksella nelivedoista tähän viereen ja hän hoiti homman aivan viimeisen päälle. Palkintona myös hänelle SM-kulta, mikäs sen parempaa. Jännäksi meni!

SM-kullan toteutuminen näytti epävarmalta kauden aikana Heikkilän ollessa neljäntenä SM-pisteistä. Varma suorittaminen ja onnistumiset varsinkin kauden kahdessa viimeisessä kisassa nostivat nurmijärveläiskuljettajan SM-kultaan. Heikkilä on kiitollinen saamastaan laajasta tuesta, joka mahdollisti huikean saavutuksen.

Heikkilän kilpailukausi jatkuu vielä Espanjan MM-rallilla lokakuun lopulla.

– Nyt voi lähteä hyvillä fiiliksillä Espanjaan.