Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi miesten ryhmä käynnistyy Nurmijärvellä – suunnattu erityisesti yksin eläville eläkeläisille

Nurmijärvellä on käynnistynyt uutta miehille suunnattua toimintaa. Siskot ja Simot ry:n hallinnoima ”Aktiivisena eläkkeelle” -hanke on suunnattu eläkkeellä oleville tai pian eläköityville miehille.

Hankkeen tavoitteena on tukea Nurmijärven eläköityvien ja eläkkeellä olevien, erityisesti yksin elävien miesten kotona asumista ja hyvinvointia. Hankkeessa edistetään miesten arjenhallintataitoja, lisätään aktiivisuutta, parannetaan sosiaalista toimintakykyä ja tutustutaan erilaisiin harrastuksiin ja aktiviteetteihin kotikunnassa. Keskeisenä toimintamuotona on ohjattu ryhmätoiminta.

Hankkeen tiimoilta perustetaan Klaukkalaan, kirkonkylälle ja Rajamäkeen omia miesten ryhmiä.

Hanke kestää kolme vuotta

Tänä syksynä on aloittanut ensimmäinen ryhmä Klaukkalan kirjastossa. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa syksyn aikana. Keväällä käynnistyy ryhmä sekä Klaukkalassa että kirkonkylässä, myöhemmin on myös Rajamäen vuoro. Ryhmät ovat maksuttomia.

– Nurmijärvi valikoitui hankkeen toimintapaikkakunnaksi erityislaatuisuutensa takia. Se on useisiin eri keskuksiin jakautunut kunta pääkaupunkiseudun kupeessa, jonne moni on muuttanut joko tullakseen töihin pääkaupunkiseudulle tai päästäkseen maaseudun rauhaan eläkevuosinaan, kertoo Siskot ja Simot ry:n projektipäällikkö Mari Huusko tiedotteessa.

Hankkeessa ovat mukana Nurmijärven kunta, Keusote, Uudenmaan Työterveys Oy ja Keski-Uudenmaan Työterveys Oy.

Hanke kestää kolme vuotta.

Ilmoittautuminen Klaukkalan ja kirkonkylän kevään ryhmiin on jo käynnissä. Ilmoittautua voi projektityöntekijä Suvi Silvolalle suvi.silvola@siskotjasimot.fi.