Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Requiem Aleksis Kivelle ensi sunnuntaina

Konsertin johtaa Tapiola Sinfoniettan konserttimestari Jukka Rantamäki.

Aleksis Kiven kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Yksi merkkivuoden kohokohtia on ensi sunnuntaina 9.10. klo 18 Nurmijärven kirkossa esitettävä kuorokonsertti, jossa kuullaan W.A.Mozartin Requiem eli sielunmessu. Ajankohta on perinteisen Aleksis Kivi-viikon alussa ja myös Aleksis Kiven päivän aatto.

Ajatus konsertista syntyi sattumalta viime vuonna. Nurmijärven Musiikkiopiston pitkäaikainen pianonsoitonopettaja Ritva Viitala-Aaltio oli käymässä Kulttuuripalveluiden toimistossa, ja lopuksi tuli puhetta nurmijärveläisten laulunopiskelijoiden toiveesta saada laulaa Mozartin Requiem Nurmijärvellä.

Nurmijärven opistossa yksinlaulua opettavan Tuire Grönthalin oppilaista oli helppo koota Requiem-kuoro, koska kaikilla on taustana pitkään jatkunut tavoitteellinen opiskelu. Kuoroon tulee lisäksi avustamaan muutama kokenut kuorolaulaja. Solistikvartetin jäsenet Niina Moijanen, sopraano, Taina Lemola, altto, ja Aleksi Matikainen, basso, opiskelevat edelleen Tuire Grönthalin oppilaina. Tenori Ari Grönthal on puolestaan nurmijärveläinen oopperalaulaja. Ritva Viitala-Aaltio toimi harjoituspianistina kuorolle ja solisteille.

Konsertin johtaa Jukka Rantamäki, joka päätyössään on Tapiola Sinfoniettan konserttimestari.

Konsertin toteuttamiseen ovat antaneet merkittävän panoksen myös Nurmijärven Opisto ja Syksy Soi! -festivaali.

W.A. Mozartin Requiem eli sielunmessu Nurmijärven kirkossa su 9.10. klo 18.