Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hei rakas, muutetaanko Savoon?" – Järvenpään rekrymessuilla avautui uusia urapolkuja, Arman Alizad kertoi omasta ammatillisesta matkastaan

”Hei rakas, muutetaanko Savoon?” Tämän kysymyksen kanssa vantaalainen logistiikka-alalle kouluttautunut Hannan Nidal lähti Järvenpään tiistaisilta Rekry-messuilta kotiin vaimonsa luokse. Nidal kyseli YTYn, Ylä-Savossa on työtä -hankkeen rekrytointiasiantuntija Minna Jääskeläiseltä Savon työmahdollisuuksista ja innostui. Töitä löytyisi, samoin asuntoja ja kaunista luontoa sekä lapsille turvallinen paikka kasvaa.

– Olemme täällä muistuttamassa, että elämää on kauempanakin. Elinkustanukset ovat Savossa edullisemmat ja olemme jo puolimatkassa Lappiin, kauppasi viiden tunnin matkan Keski-Uudellemaalle tehnyt Jääskeläinen.

– Meillä on isoja kone- ja metallialan yrityksiä, sekä niiden alihankkijoita joilla on töitä tarjolla. Lisäksi tarjolla on paljon muitakin työmahdollisuuksia, sote- ja ravintola-alalla esimerkiksi.

Moni oli Nidalin tapaan kiinnostunut Savosta ja valmis muuttoonkin, kertoo Jääskeläinen. Paluumuutosta kiinnostuneita oli osastolla käynyt myös.

Vartijan työ on pitkälti ohjaamista ja auttamista.

Sebastian Schlegel

Rikosseuraamusalan osasto saattoi olla messujen suosituin. Vetonauloina oli kaksi koiraa, joista labradorinnoutaja Sven työskentelee vartija Sebastian Schlegelin työparina ja etsii huumeita Vantaan vankilassa. 15 vuotta vartijana työskennellyt Schlegel pitää työstään ja esitteli alaa ja vartijan työtä osastolla mielellään. Ala sopii hänen mielestään sosiaaliselle ja verbaalisesti lahjakkaalle henkilölle.

– Ihmisten kanssa toimeen tuleville ja sellaiselle, jolla riittää ymmärrystä myös kirjan kääntöpuolelle. Vartijan työ on pitkälti ohjaamista ja auttamista, hän kuvailee, mutta muistuttaa, että väkivaltatilanteet ovat lisääntyneet.

Rikosseuraamusala kiinnosti järvenpääläistä Sanna Saarniota, joka pysähtyi osastolle hankkimaan lisätietoja. Avoimessa yliopistossa parhaillaan käynnissä olevat psykologian opinnot ja aiempi työkokemus antaisivat hyvää pohjaa rikosseuraamusalan opinnoille ja työlle.

Sarah Agiedua Owausu kertoo olevansa parhaillaan suomen kielen kurssilla ja aiemmalta koulutukseltaan kätilö. Messuilla hän oli kierrellyt eri osastoja ja koska lähihoitajan työ kiinnostaa kielitaidon karttumisen jälkeen, hän jäi täyttämään yhteystietojaan Hoivamme Oy:n palvelupäällikkö Jaana Ylitalolle.

Ylitalo kertoo kotimaisen asumis- ja hoivapalvelualan yrityksen työllistävän alan asiantuntijoita hoitoapulaisista alkaen. Mäntsälään noin kuukausi sitten avatussa yksikössä on parhaillaan yksi sairaanhoitajan avoin paikka. Lisää hoivakoteja valmistuu tammikuussa Nurmijärvelle ja Tuusulan Kellokoskelle ensi keväänä.

– Kellokoskelle aukeaa 33-paikkainen hoivakoti, joka on nyt rakenteilla. Tammikuussa ikäihmisten palvelukoti avautuu Nurmijärvelle. Meillä on kilpailukykyinen peruspalkka, yksikkökohtainen tulospalkka ja 12 kuukauden jälkeen tarjotaan myös mahdollisuutta tulla osakkaaksi, hän kertoo erilaisesta hoiva-alan mallista.

Linja-auton kuljettaja Marko Niskanen Korsisaari-yhtiöistä kertoi etsivänsä uusia kollegoja ja muutaman lupaavan messuvieraan käyneen osastolla. Hyväntuulinen kuljettaja oli yhtiön ja alan parasta markkinointia. Hän on itse työskennellyt yhtiössä viisi vuotta, ja ajaa kaikkia muita paitsi takseja.

– Kuljettajan työ sopii sellaiselle, joka saa suun auki, hän kuvaili ammattia, jossa etenkin tilausliikenteen puolella tarvitaan ajotaitojen lisäksi sujuvaa asiakapalvelua.

Niskanen toteaa, että jos henkilöllä on linja-autokortti mutta ammattipätevyys puuttuu, on polku töihin nopeakin. Oppisopimuspaikkojakin voi yhtiöstä kysellä.