Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokoirapäivä keräsi koirat ja harrastajat yhteen

Nuoria harrastajia toivotaan mukaan

Uudenmaan Ajokoirayhdistyksen ajokoirapäivä keräsi iloisen joukon ajokoiraharrastajia Solttilan majalla Hyvinkäällä pidettyyn ajokoirapäivään. Harrastajat saivat vinkkejä koiran esittämiseen näyttelyssä ja myös koirat pääsivät osallistumaan niin Match Show’hun kuin Lapsi ja ajokoira -kilpailuun.

– On tärkeää, että tällaisia tapahtumia järjestetään maakunnissa. Näitä tarvitaan. Teillä on täällä hyvä henki ja nuoria mukana, kuten pitääkin, kiitteli Jouni Leppänen, jolle Uudenmaan Ajokoirapäivä oli ensimmäinen edustustehtävä Suomen Ajokoirajärjestön puheenjohtajan roolissa.

Leppänen kertoi ajokoiraväelle juuri Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen Punttisilimässä pidetystä jalostustarkastuksesta, sekä hallituksen päätöksestä hankkia jalostustietokanta palvelemaan jalostusneuvojia ja jäsenistöä.

– Toivottavasti jalostustietokanta palvelisi jäsenistöä ja he innostuisivat sitä käyttämään. Tiedon saanti helpottuu, mutta kuten jalostuksessa yleensä, lopputulos on suurta mystiikkaa ja sitä on vaikea ennalta arvioida.

Etelä-lohkon lohkokouluttajat Sanna Koskinen jänispuolelta ja Martti Toivola kettupuolelta pitivät erinomaiset puheenvuorot ohjelmien ja sääntöjen yhdenmukaistamisesta ja muista ajankohtaisista asioista.

Ajokoirapäivässä palkittiin yhdistyksen viireillä Lauri Laine, Tom Ylitolva ja Liisa Miettinen.