Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimakoulut ottivat digiloikan Nurmijärvellä – Rajamäen Uimahallilla ensimmäisenä Suomessa digitaalista uimaopetusta

Rajamäen Uimahalli tarjoaa ensimmäisenä uimahallina Suomessa digitaalista uimakouluopetusta, kerrotaan Rajamäen Uimahallin tiedotteessa. Yhteistyökumppanina digitaalisen uimakoulukonseptin kehittämisessä on toiminut Hydrohex.

Uusi digitaalinen uimaopetuskonsepti syntyi Rajamäen Uimahallin uimaopettajien ja Hydrohexin yhteistyönä. Konseptia testattiin uimakoulun alkeisryhmän opetuksessa Rajamäellä kesällä 2022.

– Saimme testiryhmältä valtavasti hyvää palautetta ja varsinkin uimaopettajat olivat todella tyytyväisiä opetuksessa hyödynnettävistä uusista digitaalisista apuvälineistä. Ensi kesänä ne ovat käytössä kaikissa ryhmissämme, kertoo Rajamäen uimahallin toimitusjohtaja Juha Ahonen tiedotteessa.

Rajamäen uimaopetukseen tehtiin yli 150 yksittäistä uinninopetukseen liittyvää videota sekä lisäksi videoita uimaopettajien toiveiden mukaan eri teemoihin liittyen. Hydrohexin tuottamissa videoissa näytetään mallisuoritus myös pinnan alta, mikä helpottaa opetusta huomattavasti.

Videomateriaalin avulla uimaopetuksessa voidaan ottaa paremmin huomioon myös erilaiset oppijat ja toisaalta uimaopetusta on voitu videoiden myötä yhdenmukaistaa.

– Videoiden on havaittu auttavan merkittävästi uimaopettajia esimerkiksi ryhmän haltuunotossa. Videoiden myötä kaikki tekniikat on myös mahdollista opettaa samalla tavalla, Ahonen kertoo digitaalisten oppimateriaalien hyödyistä.

Digitaalisten uimakoulujen lisäksi Rajamäen Uimahallissa voi jatkossa hyödyntää digitaalisia näyttöjä aiempaa monipuolisemmin. Ahosen mukaan allastiloja aktivoidaan eri käyttäjäryhmille eri aikoihin päivästä siirrettävien näyttöjen avulla.

– Lämminvesialtaalla on mahdollista osallistua virtuaalivesijumppaan. Monitoimialtaalla oleva näyttö palvelee sekä vesijumppaa että uimareita lastenaltaalla. Ison altaan näytöltä taas voi seurata uintitekniikkavideoita tai valmiita uintitreenejä.

Digitaaliset opetusmateriaalit ovat tulleet jäädäkseen Rajamäen Uimahalliin.

– Vastaavat palvelut laajenevat varmasti muuallekin, ja pidän sitä erittäin hyvänä asiana. Olemme iloisia, että olemme voineet toimia palvelujen digitalisoinnissa edelläkävijänä ja tuottaa näin lisäarvoa liikkuville asiakkaillemme, toteaa Ahonen.