Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tellervo Uotila omistaa 70 asuntoa – pystyy elämään sijoitusten tuotoilla

70 asuntoa omistava klaukkalalainen Tellervo Uotila listaa vinkit aloittelevalle sijoittajalle.

Klaukkalassa asuva yrittäjä ja sijoittaja Tellervo Uotila, 46, aloitti asuntosijoittamisen kymmenisen vuotta sitten. Nyt sijoitusasuntoja on 70.

– Olen ihan tavallinen pulliainen ihan tavallisista lähtökohdista, Uotila vakuuttaa.

– Kaikki lähti siitä, että minulla on pienestä pitäen ollut valtava vapaudenkaipuu. Ajattelin, että haluan olla tilanteessa, jossa valitsen, teenkö töitä kahdeksasta neljään.

Asuntosijoittamisen alkumetreillä Uotila ajatteli, että tie taloudelliseen vapauteen on hyvä koulutus ja hyvä työpaikka. Hän kouluttautui kauppatieteiden maisteriksi, pääsi S-ryhmän esimiesvalmennukseen, sai nousujohteisen uran johtajana ja päätyi valmennukseen, jossa kerrottiin, miten taloudellisen vapauden voi saavuttaa.

– Nyt pystyn elämään sijoitusteni tuotoilla.

Alkuun myynnissä olevia kohteita löytyi Oikotieltä. Yhteistyötä on sittemmin tehty myös muiden sijoittajien kanssa.

Minulla on pienestä pitäen ollut valtava vapaudenkaipuu.

Tietoa asuntosijoittamisesta Uotila sai alkuun lukemalla alan kirjallisuutta ja osallistumalla koulutuksiin. Nykyään tietoa saa useammista eri lähteestä, kuten Facebookista ja Instagramista ja verkostoitumalla samanhenkisten kanssa.

– Minulle valaistumisen hetki oli kun tajusin, että tätä tehdään lainarahalla. Ajattelin, että tämä on pukumiesten hommaa.

Asuntosijoittamisessa puhutaan velkavivusta. Se tarkoittaa lainarahan käyttämistä sijoitusasunnon rahoittamiseen.

Idea on, että vuokra kattaa asunnon kustannukset, velan korot ja lyhennykset. Lainaa lyhentämällä vapautuu vakuutta, jota vastaan voi ostaa lisää asuntoja. Ensimmäisen vuoden aikana Uotila osti miehensä kanssa kuusi asuntoa.

Tällä hetkellä Uotila omistaa asuntoja Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta, josta Helsingistä ”jokunen”.

– Esimerkiksi Kivikosta, Vuosaaresta, Jätkäsaaresta. Vuosaaren asunto on ostettu alkupäässä, Jätkäsaaren viime aikoina. Alkuun meillä ei ollut mahdollista ostaa asuntoja niin sanotuilta piikkipaikoilta. Tänä päivänä on.

Uotilan viisi vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle.

– Kartoita oma taloudellinen tilanne. Ole yltiörehellinen itsellesi.

– Opiskele aihetta.

– Uskalla aloittaa.

– Verkostoidu kokeneempien kanssa esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa.

– Aseta tavoitteita ja uskalla unelmoida.