Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten toiminta harmittaa Lumikellon asukkaita – miksi liikuntasalin käyttö evättiin yhtäkkiä?

”Talon eteisessä on yhä mainos jossa sanotaan nosta punttia, niin säästät hunttia”.

Kun Maaret Skogster vuoden 2022 alussa muutti Klaukkalassa Vaskomäentiellä sijaitsevaan Lumikello-senioritaloon, hänen muuttopäätökseensä vaikutti rakennuksessa sijaitseva liikuntasali. Skogster sairastaa astmaa, joten ulkoliikunta kesähelteellä ja talven kylmillä ilmoilla ei onnistu. Silloin kuntoutus liikuntasalissa olisi tarpeen.

– Kodinhoitaja esitteli minulle tilan ja neuvoi kuinka laitteita käytetään, Skogster kertoo.

Hän ja muutama muu Lumikellon asukas käytti tilaa kunnes huhti-toukokuun vaihteessa 2022 heidän avaimensa eivät enää sopineetkaan lukkoon. Asiasta ei Skogsterin mukaan tiedotettu ennakkoon, eikä se ole selvinnyt jälkikäteenkään.

– Suututtaa, kun talon eteisessä on yhä mainos jossa sanotaan Nosta punttia, niin säästät hunttia, Skogster harmittelee.

Hänen mukaansa liikuntasali on nykyisellään käytössä vain kymmenisen tuntia viikossa.

Lumikello on vuonna 2016 valmistunut asuinkerrostalo, jossa on ikäihmisille suunnattuja vuokra-asuntoja. Talon omistaa Nurmijärven Kodit Oy.

Nurmijärven Kotien toimitusjohtajan Marjut Joensuun mukaan talon pohjakerroksessa on toimitiloja, mukaan lukien kyseessä oleva liikuntasali, jotka on vuokrattu kokonaisuudessaan Keusotelle.

– Asukkaat ovat kyselleet jumppasalin käytöstä myös meiltä. Olemme välittäneet Keusotelle viestiä ja toivetta, että he informoisivat jumppasalin käytöstä niin asukkaita kuin meitäkin, jotta mekin osaisimme vastata asukkaille, kun näitä kyselyitä tulee, Joensuu sanoo.

Koronatilanne on Keusoten kotona asumista tukevien palvelujen päällikön Minna Koivumäen mukaan vaikeuttanut Lumikellon tilojen käyttöä.

– Aikaisemmin yhteiskäytössä olleet tilan, muun muassa kuntosali ja ruokailutila, jouduttiin sulkemaan tai niiden käyttöä jouduttiin rajoittamaan. Lumikellon asukkaat eivät ole aikaisemminkaan voineet tiloja vapaasti käyttää, vain erikseen sovittujen asiakkaiden kohdalla tämä on ollut mahdollista. Fysioterapian ryhmätoiminta on tällä hetkellä keskitetty Kirkonkylälle, Koivumäki sanoo.

Liikuntatiloja käyttävät Keusoten toimijat ja kunta. Myös kotihoidon henkilökunnalla on lupa käyttää tiloja.

– Tilat eivät tosiaankaan ole koko ajan käytössä. Niiden käyttöön liittyvä kokous on tulossa lokakuun aikana. Siinä toivottavasti selviää, miten tiloja voidaan avata esimerkiksi talon asukkaille tai muille toimijoille.