Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan Uudenmaan piiri vaatii lisää korkeakoulujen aloituspaikkoja – nykyisten opiskelupaikkojen määrä ei vastaa tarvetta

Keskustan Uudenmaan piiri otti syyskokouksessaan kantaa opiskelupaikkojen lisäämiseksi Uudellamaalla. Kannanoton mukaan Uudellamaalla kärsitään pahenevasta osaajapulasta, ja sen seurauksena yrityksillä on entistä vaikeampaa löytää osaavaa työvoimaa.

Uudellamaalla kärsitään osaajapulasta.

Nykyisten opiskelupaikkojen määrä ei kannanoton mukaan vastaa tarvetta. Uudellamaalla toiselta asteelta valmistuvien määrä on suuri, ja entistä suurempi joukko muualta Suomesta hakeutuu jatko-opiskeluihin Uudellemaalle.

– Keskustan Uudenmaan piiri vaatii, että korkeakoulujen aloituspaikkoja tulee lisätä. Koulutuspaikkoja ammattikorkeakoulun osalta on sijoitettava nykyistä laajemmalle alueelle ympäri Uuttamaata, jotta opiskelupaikka on lähellä kotia. Koulutuspaikkojen sijoittuminen eri puolille Uuttamaata edistää yritysten työvoiman saantia ja kehittää yritysten oppilaitosyhteistyötä, kannanotossa sanotaan.