Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karppi ja Lavikainen tuovat uutuutensa ensi-iltaan Nurmijärvelle – "Lavalla tapahtuu koko ajan"

Näyttelijäkaksikon uudenlainen esitys saa ensi-iltansa Monikkosalissa Nurmijärvellä.

Poimitaan Ison-Britannian menestyneimmän käsikirjoittajan Richard Curtisin ja Rowan Atkinsonin 40 vuoden yhteistyön parhaat hedelmät. Käännellään huolellisesti. Sekoitetaan mukaan Gary Delaneyn ja Stewart Francisin parhaat navanaluspalat. Raavitaan omasta päästä keitokseen pari omaa kohtausta. Maustetaan Antti Holman kauheimmilla runoilla.

Näin valmistuu stand-upia ja perinteistä näytelmää sekoittava soppa, jota ei voi nauramatta nauttia. Timo Lavikainen ja Pasi Karppi esittävät kahdestaan esityksen kaikki roolit.

Absurdissa esityksessä marssitetaan lavalle muun muassa ystävällinen piru, täydellinen deittikumppani, omalaatuinen pappi, ilkeä opettaja ja huoltomiehiä heräämisten äärellä.

Paitsi nauramaan, saa esitys monet myös huokaamaan: ”Kuinka te kehtaatte?!” Kyllä Lavikainen ja Karppi kehtaavat. Se on vähän niin kuin heidän juttunsa.

Esityksen runko tulee Briteistä, mutta siihen yhdistetään ronskia stand up -komikkaa.

Karppi ja Lavikainen antavat katsojille palasen myös lavan takana tapahtuvasta tohinasta, sillä he näyttelevät kaikki roolit kahdestaan.

– Lavalla tapahtuu koko ajan jotain, kuten vaatteiden vaihtamista. Jos toisella ei ole mitään muuta tekemistä odotellessaan, hän kertoo vitsejä, Karppi sanoo.

Jos toisella ei ole mitään muuta tekemistä odotellessaan, hän kertoo vitsejä.

Karpin mukaan takahuone on tuotu näyttämölle, jolloin yleisö pääsee näkemään, mitä siellä tapahtuu.

– Mokia voi tulla, mutta se ei haittaa, sillä moka on aina mahdollisuus, hän sanoo.

Lavikaisen ja Karpin esitys rikkoo kerronnan kaavaa, eli koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– Ei tiedä olemmeko omia itsenämme vai roolissa, Karppi vinkkaa.

Kaksikko on tuttu Mies miehelle -komediashow’staan, joka pyörii edelleen. Tässäkin konseptissa vitsien oli tarkoitus olla rankkoja, mutta tarpeeksi rankkoja ne eivät olleetkaan.

Karppi alkoi ideoida Kuinka te kehtaatte?! -kokonaisuutta viime vuoden kesällä. Runko syntyi helposti, mutta esityksen oli tarkoitus päätyä yleisön eteen vasta vuonna 2024. Karppi ajatteli vain tekevänsä sen valmiiksi.

– Ajattelin, että voi olla hölmöä tuoda rinnalle toinen kahden miehen komedia, kun Mies miehelle menestyy niin hyvin. Briteistä tuli kuitenkin niin hyvä diili, että tämä oli vähän niin kuin pakko tehdä nyt, Karppi sanoo.

Näyttelijänä hän kaipasi uutta rinnalle ja lisää haasteita. Tässä vaiheessa Karppi on tyytyväinen, että teos tulee lavalle jo nyt.

– Se luo paljon mahdollisuuksia. Olen pitänyt tämän projektin kaikista vaiheista. Kääntäminen on ollut kivaa, kuten kirjoitustyökin. On hienoa, kun idea muovautuu valmiiksi teokseksi.

Karppi ja Lavikainen aikovat pitää Mies miehelle -esitykset pääosassa ja tämän uuden teoksensa taka-alalla.

– Kummallakaan ei ole halua tehdä hirveästi keikkaa, kiertue ei kiinnosta. Teemme mieluummin pikkuisen ja pitkään, Karppi toteaa.

Hänen ja Lavikaisen suunnitelmissa on tehdä sekä Mies miehelle että Kuinka te kehtaatte?! -esityksiä varsin pitkään, vuosien ajan.

Pasi Karpin ja Timo Lavikaisen komedia Kuinka te kehtaatte?! ensi-illassa Klaukkalan Monikkosalissa 19. lokakuuta klo 18:30. Liput lippu.fi.