Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukella Vesisankariksi Rajamäellä – toiminnallisesti vesillä liikkumisen harjoittelua

Rajamäen uimahalli on Vesisankarit -tapahtuman keskipisteenä syyslomaviikolla torstaina 20. lokakuuta. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin ja hauskoihin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Luvassa on muun muassa pelastusliivi-, sukellus- ja snorklauspisteet sekä melontaa packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla. Järjestelyistä vastaa uimahallin henkilökunta.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit -hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit -tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

– Vuoden 2021 kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä, sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana muun muassa Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Punainen Risti.