Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hengityssairautta sairastaville vertaistukea – "Tuo mukanaan monenlaisia arjen haasteita"

Hengityssairautta sairastavalla on usein tarve vaihtaa kokemuksia ja tietoa toisen samaa sairautta sairastavan kanssa. Vertaistuen päivänä 20. lokakuuta Nurmijärven Hengitysyhdistys haluaa kiittää vertaisia heidän arvokkaasta työstään.

Vertaistoiminnassa voi puhua avoimesti ja luottamuksellisesti omasta sairaudesta, muista vaikeista asioista sekä saada voimaa arkeen.

– Hengityssairaus tuo mukanaan monenlaisia arjen haasteita, jolloin herää usein tarve vaihtaa kokemuksia ja tietoa samaa kokeneen kanssa. Haluamme koko Nurmijärven Hengitysyhdistyksen voimin kiittää kaikkia vertaistukijoita tämän mahdollistamisesta, puheenjohtaja Tuula Rinnekari sanoo.

Nurmijärven Hengitysyhdistys järjestää vertaistukea paikallisesti kerhoilloissa ja liikuntaryhmissä. Tapaamisiin ovat tervetulleita hengityssairaat sekä heidän läheisensä.

Vertaistukea saa hengitysyhdistysten lisäksi myös Hengitysliitosta, jossa toimii kymmeniä vapaaehtoisia vertaistukijoita. Vertaistukea voi saada kasvokkain, puhelimitse tai verkossa. Tukea annetaan kaikille tarvitseville ja se on maksutonta.

Näin saat yhteyden Hengitysliiton vertaistukeen: astmaa sairastavien vertaispuhelin maanantaisin kello 18–20 numerossa 044 407 7012, keuhkoahtaumatautia sairastavien vertaispuhelin tiistaisin kello 10–12 numerossa 044 407 7013, uniapneaa sairastavien vertaispuhelin tiistaisin kello 10–12 ja joka kuukauden viimeisenä perjantaina kello 18–20 numerossa 044 407 7011. Sisäilmavertaispuhelin tiistaisin kello 9−12 ja torstaisin kello 16−19 numerossa 044 407 7010.