Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä ja Järvenpäässä asuu onnellista väkeä – Tuusula ei yllä "onnellisuustilaston" kärkisijoille

Suomen neljänneksi onnellisimmat ihmiset asuvat Järvenpäässä, mutta vielä onnellisempaa väkeä löytyy naapurista Nurmijärveltä. Suomen kolmanneksi onnellisimmat ihmiset asuvat Nurmijärven kunnassa.

FinSote 2020-tutkimuksen tulosten mukaan itsensä onnellisimmaksi kokevien osuus on korkein Satakunnassa, Etelä-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla sekä kunnittain Raumalla, Mikkelissä ja Nurmijärvellä sekä neljäntenä Järvenpäässä.

Viidennen sijan tutkimuksessa vie Pori ja kuudennen Imatra. Järvenpään naapurikunta Sipoo on kymmenen parhaan joukossa, sijalla seitsemän.

Tuusula sijoittuu sijalle 14, Seinäjoen ja Kuopion väliin. Porvoon sijoitus on 19, Kotkan ja Vaasan välissä. FinSote-tutkimus on kansallisen terveys-, hyvinvointi- ja palvelututkimus, jonka avulla seurataan väestön hyvinvoinnissa ja terveydessä tapahtuneita muutoksia eri väestöryhmissä ja alueittain.

Tutkimus tuottaa myös seuranta- ja arviointitietoa väestön palvelutarpeiden tyydyttymisestä sekä väestön näkemyksistä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä, palveluiden saatavuudesta, laadusta ja käytöstä.