Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kerää aseita ja räjähteitä hävitettäväksi Itä-Uudellamaalla – luvattomista ei rangaista

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella järjestetään aseiden armonvuosikeräys ajalla 31.10.–9.11.2022. Tällöin kansalaiset voivat ilmoittaa ja luovuttaa poliisille hävitettäväksi luvallisesti ja luvattomasti hallussaan olevia aseita, patruunoita, nalleja ja räjähteitä.

Aseet, patruunat, nallit ja räjähteet tulee hävittää asianmukaisesti. Kansalaisia muistutetaan jälleen poliisin ns. armonvuosikeräyksestä, jossa kansalaiset voivat ilmoittaa ja luovuttaa poliisille hävitettäväksi luvallisesti ja luvattomasti hallussaan olevia aseita, patruunoita, nalleja ja räjähteitä. Keräykseen voi ilmoittaa luvattoman aseen ilman pelkoa rangaistuksesta, kunhan asetta ei ole saatu haltuun rikoksella.

Luovutettavista tavaroista voi ilmoittaa ajalla 31.10.-9.11.2022 poliisille puhelinnumeroon 0504792040 tai puhelinnumeroon 0504562095.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ei järjestä keräyspisteitä keräyksen aikana. Luovuttavalle henkilöille soitetaan ja sovitaan ajankohta 11.11.-13.11.2022 (perjantai-sunnuntai) väliselle ajalle, jolloin poliisipartio noutaa luovutettavat tavarat. Aseita, räjähteitä ja muuta armonvuosikeräykseen luovutettavaa tavaraa ei turvallisuussyistä saa tuoda poliisilaitokselle, ellei siitä ole poliisin kanssa etukäteen sovittu.

Hätäraketit eivät kuulu keräyksen piiriin. Ne voi toimittaa hävitettäväksi suoraan niitä myyvään liikkeeseen. Jos aseita tai muuta luvallista halutaan luovuttaa poliisille huutokaupalla myytäväksi, siitä on sovittava erikseen.