Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielen hyvinvointiin liittyvät asiat koskettavat – sosiaalipsykologi Janne Viljamaa pohtii kuka on mieleltään terve

Monikkosalissa kuullaan torstaina 27. lokakuuta sosiaalipsykologi Janne Viljamaan maksuton luento otsikolla ”Ei hullumpaa – kuka meistä oikeasti on mieleltään terve”.

Viljamaa tunnetaan tietokirjailijana ja puhujana. Hän on teoksissaan kirjoittanut paljon itsetunnosta, narsismista, addiktioista ja aggressioista. Ensi vuonna ilmestyy hänen viidestoista teoksensa ”Ilkeät ihmiset”.

Viljamaan mukaan mielen hyvinvointiin liittyvät asiat koskettavat laajasti tavallisia suomalaisia.

– Hyvä itsetunto vaatii onnistumisia, mutta mistä niitä saa, jos ihminen koko ajan tuntee olevansa askeleen jäljessä, hän kysyy.

Viljamaa sanoo mielenterveyden olevan jatkumo. Hektisessä nykyelämässä stressitekijöistä ei ole pulaa ja oman painolastinsa tuovat myös sosiaalisen median kasaamat odotukset. Tällä kaikella on Viljamaan mukaan seurauksia.

– Jopa joka viides meistä kärsii elämänsä aikana vähintään keskivaikeasta masennuksesta, hän toteaa.

Luennollaan Viljamaa pyrkii tarjoamaan keinoja, joilla ihmiset pääsisivät eroon arkensa ankeuttajista, ja pystyisivät siirtymään oman elämänsä päähenkilöiksi.

Nurmijärven Opiston ja Nurmijärven kulttuuripalveluiden järjestämä luento kuuluu Minä elän -merkkivuoden ohjelmaan. Luennolle on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen osoitteessa www.nurmijarvenopisto.fi tai puh. 040 938 1007.

To 27.10. klo 18 Janne Viljamaa Monikkosalissa.