Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Kolmoismurhaaja poistui luvatta Keravan avovankilasta – poliisit perässä

Kolmoismurhaaja Nikita Bergenström eli aiemmalta nimeltään Juha Valjakkala, 57, on poistunut luvatta Keravan avovankilasta, kertoo Ilta-Sanomat.

Asian on vahvistanut IS:lle Keravan vankilan yksikönpäällikkö Marko Oresmaa.

Oresmaa kertoo lehdessä, että Bergentströmin poistuminen havaittiin tänään aamulla.

– Tarkka aika poistumiseen ei ole tiedossa. Asia on joka tapauksessa tuore. Hänestä on tehty etsintäkuulutus, ilman muuta. Poliisi etsii miestä, mutta häntä ei ole vankilan tietojen mukaan vielä tavoitettu, Oresmaa sanoo lehdessä.

Valjakkala tuli tunneksi siitä, kun hän murhasi kolme perheenjäsentä nelihenkisestä Nilssonin perheestä pohjoisruotsalaisen Åmselen kylän hautausmaalla 1988.

Hän istui elinkautistaan Suomen vankiloissa 19 vuotta.

Elinkautisesta vapauduttuaan hän on syyllistynyt useampiin pienempiin rikoksiin.

Hän on tullut myös tunnetuksi siitä, että hän on karannut useamman kerran vankilasta.

Keravan avovankilasta Åmselen kolmoismurhasta tunnetuksi tullut Valjakkala, sittemmin Nikita Fouganthine, poistui luvatta puutarhan kautta marraskuussa 2011. Fouganthine tavoitettiin viikon kuluttua Helsingin Vallilasta.

Vuonna 2015 mies karkari Jokelan vankilasta. Silloin hän sai poistumisluvan suljetulta osastolta osallistuakseen vankilan ulkopuolella pidetylle kurssille, jolta hän ei palannut selliinsä. Kaikkiaan hän ehti olla karussa liki kuukauden, kunnes poliisi otti hänet kiinni Helsingin Hämeentieltä kerrostalon ullakolta.

Jutussa vaihdettu kuva 25.10. kello 15.02. Aiemmassa kuvassa oli Keravan vankilan vanha rakennus.