Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raaka-aineita jäänyt saapumatta, saapunut erä ollut huonolaatuinen – Ruoan raaka-aineiden saatavuudessa haasteita myös Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa  

Maailmassa vallitsevan tilanteen vuoksi ruokien valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden saatavuudessa esiintyy runsaasti puutteita. Tämä näkyy raaka-aineiden saatavuuden haasteina myös Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa, tiedottaa Nurmijärven kunta. Raaka-aineita on jäänyt saapumatta, saapunut erä on ollut huonolaatuinen tai raaka-ainetta on saapunut tilattua vähemmän.

Nurmijärven kouluissa ja päiväkodeissa on käytössä neljän viikon ruokalista. Raaka-aineiden saatavuusongelman vuoksi joudutaan tekemään nopeita muutoksia ja siksi ruokalistalla saattaa olla normaalia enemmän säilykkeitä ja muita korvaavia tuotteita.

– Teemme parhaamme, että puutokset näkyisivät palvelussamme mahdollisimman vähän.. Laajoihin saatavuushaasteisiin on kuitenkin varauduttava koko loppuvuoden, kerrotaan Aleksiasta.

Muutokset eivät ole osa raaka-aineiden hinnankorotuspaineiden hallintaa, vaan johtuvat toimittajien haasteista toimittaa tilattuja raaka-aineita sovitusti tai ollenkaan.

Aleksia huolehtii ruokapalveluista kouluissa ja päiväkodeissa sekä siivoaa kouluja ja muita kunnan kiinteistöjä. Aleksian Pata on kunnan keskuskeittiö, missä valmistetaan koulujen ja päiväkotien ruoat.