Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntavaalien paneelikeskustelut tuovat ehdokkaat lähemmäs äänestäjiä – "Mahdollisuus kertoa lisää ajamistaan asioista"

Ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.

Seurakuntavaalit lähestyvät ja tällä kertaa mukana on myös paneelikeskustelut. Keskusteluja järjestetään kaksi. Ensimmäisen järjestää Nurmijärven seurakunta 1. marraskuuta heti kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen seurakuntakeskuksessa.

– Paneelikeskustelun toive tuli suoraan ehdokkailta ja me haluamme vastata toiveeseen, Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen sanoo.

Hän kuitenkin huomauttaa toiveen tulleen myöhäisessä vaiheessa, jolloin sopivan ajankohdan löytyminen oli haastavaa.

– Aikaistimme kirkkovaltuuston kokousta, jotta paneelin voi pitää sen päätteeksi. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan paneelia, joka alkaa kello 18.30, Tuhkanen sanoo.

Seurakuntavaaleissa on 80 ehdokasta ja kahdeksan ehdokaslistaa. Jokaiselta listalta ehdokkaiden tulee valita yksi henkilö, joka edustaa heitä paneelissa.

– Kirkkovaltuuston kokous päättyy kello 18. Ennen paneelin alkua on kahvitarjoilu, Tuhkanen sanoo.

Hän sanoo, että kokouksen venyessä myös paneelin aloitus venyy, mutta tilanne selviää vasta tuona hetkenä.

– Lyhyesti jokainen kahdeksasta valitusta henkilöstä kertoo vuorollaan oman ehdokasryhmänsä pääajatukset. Tämän jälkeen yleisöllä on toivon mukaan aikaa kysyä muutama napakka kysymys, Tuhkanen sanoo.

Aikataulu on tiukka ja Tuhkanen pyytääkin huomioimaan, että kysymyksille ei välttämättä jää aikaa.

Tuhkasen mukaan on hienoa, että paneeli järjestetään ja äänestäjille annetaan mahdollisuus kuulla lisää ehdokkailta.

– Myös ehdokkailla on mahdollisuus kertoa lisää ajamistaan asioista.

Toinen vaalipaneeli järjestetään vajaa viikko myöhemmin 7. marraskuuta Nurmijärven Pappilassa kello 17.30–19 ja siitä vastaa Tommi Aura. Paneeliin on kutsuttu kaikki valitsijayhdistykset sekä ehdokkaat.

– Tässä paneelissa esiinmarssitetaan uusia ja nuoria ehdokkaita. Kyseessä on vapaamuotoinen ehdokastapaaminen, jossa pääsee lähelle ehdokkaiden ajatuksia, Aura kommentoi.