Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Suomalaisten into lahjoittaa rahaa Ukrainaan on hiipunut

Suomalaisten into lahjoittaa rahaa Ukrainan sodasta kärsiville on hiipunut, kertoo Uutissuomalainen.

Neljä suurta avustusjärjestöä on kerännyt lahjoituksia Ukrainaan nyt yhteensä yli 74 miljoonaa euroa, kun maaliskuun lopulla summa oli noin 45 miljoonaa euroa. Tiedot perustuvat Uutissuomalaisen kyselyyn Pelastakaa Lapset ry:lle, Suomen Punaiselle Ristille, Kirkon Ulkomaanavulle ja Unicefille.

– Vilkkaan alun jälkeen lahjoitusinto on osoittanut hiipumista. Toisaalta myös me järjestönä olemme nostaneet esiin avun tarpeen myös muilla alueilla kuin Ukrainassa, Pelastakaa Lapset ry:n viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto kommentoi Uutissuomalaiselle.

Suomalaisten lahjoitukset Ukrainaan ovat kuitenkin olleet ennätyksellisen suuria. Unicef ja SPR kertovat keränneensä Ukrainan hätäapuun historiansa suurimmat yhteen kriisiin kerätyt lahjoitussummat Suomessa. Myös järjestöjen suomalaisilta yrityksiltä saamat kertalahjoitukset ovat olleet poikkeuksellisen suuria.

Järjestöjen mukaan suomalaisten auttamisinto oli sodan alussa poikkeuksellisen korkealla ja ennustettavissa oli, että kriisin pitkittyessä lahjoitusvirrat tasaantuvat.

– Sotaan on jo vähän totuttu, vaikka se jatkuu edelleen vakavassa laajuudessa. Rahoituksen tarve ei ole kuitenkaan loppunut mihinkään, Unicefin erityisasiantuntija Tarmo Heikkilä sanoo Uutissuomalaiselle.