Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven uudistunut pääkirjasto joutunut ilkivallan kohteeksi – Lattioille syljetty, tiloja jouduttu sulkemaan

Nurmijärven pääkirjaston uusitut tilat avattiin vain muutama viikko sitten. Noin 4,2 miljoonalla eurolla remontoitu kirjasto koki melkoisen muodonmuutoksen ja uudet tilat ovat saaneet kirjaston käyttäjiltä runsaasti kiitosta.

Iloa uudistuneesta kirjastosta on varjostanut se, että kirjasto on kohdannut ilkivaltaa. Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kirjoittaa kolumnissaan, että joitain kirjaston tiloja on jopa jouduttu sulkemaan ja käyttöä rajoittamaan ilkivallan vuoksi.

– Oleskelutiloissa on käyttäydytty huonosti, sotkettu paikkoja ja istuintyynyjä sekä aiheutettu häiriötä. Lattioille on syljeskelty ruokatahroja, vessasta on ruuvattu irti palovaroitin ja käsidesiä on väärinkäytetty, Mäkelä kirjoittaa.

Mäkelän mukaan henkilökunta on puuttunut tilanteisiin, puhuttanut asianosaisia, rikoksista on tehty ilmoitukset ja valvontaa on lisätty. Nyt myös tilat, joissa häiriökäyttäytymistä on esiintynyt, on suljettu.

Ilkivaltaa on tapahtunut muuallakin. Esimerkiksi päiväkodin pihalla on Mäkelän mukaan poltettu ja sulateltu leluja, kiipeilyteline rikottu ja laudoitusta revitty seinästä.

– Valitettavasti ilkivaltaa on Nurmijärven kunnan kohteissa kameravalvonnasta, kiertävästä vartioinnista, jalkautumisista, hälyttimistä ja muista varotoimista huolimatta paljon. Rikosilmoituksia jätetään lähes päivittäin, Mäkelä kirjoittaa.

Miten ilkivalta saataisiin Nurmijärvellä kuriin? Kirjoita ehdotuksesi alle.