Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän uudistunut kirjasto joutui heti ilkivallan kohteeksi – muun muassa sotkemista ja aiheeton palohälytys

Nuortentila Nurjasto suljettiin sotkemisen vuoksi, mutta on nyt avattu uudelleen.

Nurmijärven pääkirjaston uusitut tilat avattiin vain muutama viikko sitten. Noin 4,2 miljoonalla eurolla remontoitu kirjasto on saanut käyttäjiltä runsaasti kiitosta.

Iloa uudistuneesta kirjastosta on varjostanut ilkivalta. Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo kolumnissaan (sivu 6), että joitain kirjaston tiloja on jopa jouduttu sulkemaan ja käyttöä rajoittamaan ilkivallan vuoksi.

– Oleskelutiloissa on käyttäydytty huonosti, sotkettu paikkoja ja istuintyynyjä sekä aiheutettu häiriötä. Lattioille on syljeskelty ruokatahroja, vessasta on ruuvattu irti palovaroitin ja käsidesiä on väärinkäytetty, Mäkelä kirjoittaa.

Mäkelän mukaan henkilökunta on puuttunut tilanteisiin. Valvontaa on lisätty ja rikoksista on tehty ilmoitukset.

Kirjastonjohtaja Anu Sorvali vahvistaa kirjaston tilojen sotkemisen ja aiheettoman palohälytyksen.

– Nuortentila Nurjasto laitettiin kiinni ihan sillä perusteella, että tiloja oli sotkettu. Mitään ei ole rikottu sillä tavoin, että olisi jouduttu hakemaan korvauksia. Aiheettomasta palohälytyksestähän tulee meille kuluja, joten tilakeskus on tehnyt siitä rikosilmoituksen, Anu Sorvali kertoo.

Jatkossa pääkirjasto on lisätty vartijan käyntikohteisiin. Tulossa on myös live-valvontakamera. Lisäksi mietitään, pitäisikö vartijan käyntejä vielä lisätä.

– Nyt tiloissa testataan rajoja ja sitä, mitä siellä saa tehdä ja mitä ei, Sorvali sanoo.

Sorvali uskoo tilanteen rauhoittuvan, kun siihen päästiin tarttumaan heti alkuvaiheessa. Hän korostaa sitä, että kaikenikäiset ovat tervetulleita kirjastoon.

– On hieno juttu, että nuoret tulevat kirjastoon ja ottavat tilan omakseen. Heillehän nuortentila on tehty, mutta nuorilta vaaditaan sitä, että he arvostavat tiloja ja ovat tiettyjen sääntöjen mukaan.

Loppuviikko kirjastossa sujui hyvin.

– Nurjasto avattiin taas lauantaina päivällä ja siellä oltiin nätisti eikä sotkettu, kertoo työvuorossa ollut kirjastovirkailija Hilma Hautaluoma.