Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Karhunkorvesta on löytynyt noin 40 maahan haudattua öljy- ja kemikaalitynnyriä – "Maaperän pilaantuneisuuden laajuutta selvitetään parhaillaan"

Senaatti-kiinteistöjen tontilla Nurmijärven Karhukorven teollisuusalueella on löytynyt kaapelikaivun yhteydessä maahan haudattuja jätteitä, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

– Asian tultua ilmi Senaatti ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin vahinkojen estämiseksi ja on tehnyt asiasta myös tutkintapyynnön poliisille. Pelastuslaitos on käynyt tekemässä ensivaiheen torjuntatyöt, ja tilanteesta on ilmoitettu kunnan ympäristöviranomaisille ja ely-keskukselle, tiedotteessa kerrotaan.

Havaittu jätealue sijaitsee Senaatin maa-alueella ja osittain naapurikiinteistöllä. Senaatti on ostanut kohteen vuonna 2003, ja tontilla sijaitsee tällä hetkellä vanha lavastevarasto. Maasta löytyneiden tynnyreiden perusteella on arvioitu, että jätteet ovat olleet maassa vuosikymmeniä ja pitkään ennen Senaatin omistusaikaa. Tynnyrien alkuperästä tai tekijästä ei ole tällä hetkellä tietoa.

Tehdyissä tutkimuksissa on paljastunut, että maahan on ollut haudattuna nelisenkymmentä öljy- ja kemikaalitynnyriä, jotka on jo pääosin saatu siivottua pois.

– Maaperän pilaantuneisuuden laajuutta selvitetään parhaillaan erilaisin tutkimuksin, ja sovimme jatkotoimenpiteistä yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa. Vastuullisena toimijana haluamme torjua kaikin tavoin mahdolliset ympäristöriskit, toteaa Senaatti-kiinteistöjen yhteiskuntavastuujohtaja Timo Kanerva.