Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinkosähkön hankinnasta kuntalaistilaisuus Nurmijärvellä ensi viikolla

Aurinkosähkön hankinnasta kerrotaan Nurmijärvellä torstaina 10.11. klo 18–19 pidettävässä tilaisuudessa kunnanviraston valtuustosalissa. Tilaisuudessa saa tietoa esimerkiksi, millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähkö voidaan asentaa, mitä lupia se vaatii ja mitä tukea hankintaan on mahdollista saada.

Aurinkosähkö on uusiutuva, puhdas ja ehtymätön energiamuoto. Aurinkosähkön valinta on myös ilmastoteko, sillä aurinkoenergian käyttö pienentää hiilidioksidipäästöjesi määrää.

Keväästä syksyyn on Suomessa mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla. Investointi maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Paikan päällä tilaisuudessa on Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

Nurmijärven Sähkö ei itse myy aurinkopaneelipaketteja, mutta yhtiöllä saa apua aurinkosähkön hankinnassa ja siihen liittyvässä päätöksenteossa.

– Lähtökartoituksen avulla nähdään, miten nykyinen kulutus jakautuu ja miten pienvoimalan tuotto pitäisi optimoida, jotta kuluttaja hyötyisi investoinnistaan tehokkaimmin, kertoo Jarmo Kauppi kunnan tiedotteessa.

Kauppi uskoo, että aurinkosähkön käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Tähän mennessä trendinä on ollut, että pienvoimaloiden määrä Nurmijärven Sähkön verkkoalueella on lähes tuplaantunut vuosittain. Tämän vuoden odotuksena on, että pienvoimaloita tulee olemaan noin 700. Määrä on kasvanut noin 300 pienvoimalalla vuodessa.

Tilaisuus kunnanviraston valtuustosalissa (Keskustie 2 b) to 10.11. klo 18–19. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.