Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajan Näössä vaihtui yrittäjä – jatkaja löytyi Facebookin kautta: ”Palaset loksahtelivat nopeasti kohdilleen”

Ajan Näön Taina Pikkaraisen yrittäjäura kesti lähes 35 vuotta. Vuonna 1984 hän tuli järvenpääläiseen optikkoliikkeeseen töihin ja vuonna 1988 hänestä tuli samaisen liikkeen yrittäjä.

– Pitkä pätkä yrittäjyyttä näin taakse päin katsottuna, hän tuumaa ja kiittelee mahtavia työkavereitaan, jotka mahdollistivat yrityksen menestymisen.

– Yksin en ole tätä tehnyt. Enimmillään liikkeessä työskenteli kolme optikkoa itseni lisäksi.

Lokakuussa yrittäjä, optisen alan konkari ja sairaanhoitaja Jaana Vaine otti vetovastuun liikkeestä ja Taina Pikkarainen jäi eläkkeelle.

Vaine on tehnyt yli 20 vuoden uran optisella alalla ja hänellä on myös optometristin koulutus. Lisäksi Vaineella on sairaanhoitajan koulutus ja hän on työskennellyt sairaanhoitajana erilaisissa tehtävissä viimeisen kahdeksan vuoden ajan.

– Toukokuussa tulin Tainan liikkeeseen töihin ja 1. lokakuuta siirryin yrittäjäksi, Nurmijärven Klaukkalassa asuva Vaine kertoo.

Pikkaraisen pitkän uran aikana asiakaskuntaa ehti kertyä jo neljässä polvessa mummosta päiväkoti-ikäiseen.

– Olen saanut seurata joidenkin perheiden elämää monessa polvessa, kun lapsena tulleet asiakkaat hankkivat laseja nyt omille lapsilleen, Taina Pikkarainen kertoo.

Ajan Näön liike on sijainnut nykyisellä paikalla jo 24 vuotta.

Liiketilan koko ja sijainti on Pikkaraisen mukaan hyvä. Parkkitilaakin löytyy hyvin.

– Aina seiniä voisi tietenkin siirrellä, mutta kokonaisuus on palvellut meitä hyvin tähän asti, eikä Perhelän rakennustyömaakaan ole häirinnyt.

Pikkarainen ilmoitti optisen alan ammattilaisten omassa Facebook-ryhmässä etsivänsä yritykselleen jatkajaa. Vaine ilmoitti kiinnostuksensa ja ”palaset loksahtelivat nopeasti kohdilleen”.

– Minulle oli helpotus, että löysin samantyylisen jatkajan ja pystyin jäämään rauhallisin mielin eläkkeelle.

Jaana Vaine sanoo, että hänellä ja Tainalla on samanlainen arvopohja elämässä muutenkin. Harrastuksetkin ovat samantyylisiä. Molemmat naiset tykkäävät lukemisesta – etenkin oman alan kirjallisuudesta. Ja yrittäjyyskin on heidän mukaansa eräänlainen harrastus.

Myös kulttuuri on molemmille tärkeää. Jaana harrastaa elokuvia, Taina oopperaa ja teatteria.

– Nyt eläkkeellä minulla on aikaa myös erilaisille liikuntaryhmille, että säilyisin vetreänä, sanoo Pikkarainen.

Kaksikon mukaan silmälasien käyttäjät vaihtavat laseja yleensä 1-4 vuoden välein. Vaihtotiheys riippuu paljon henkilön iästä, ja siitä, miten nopeasti näkö muuttuu.

– Toiset haluavat freesata lasejaan useammin muodin ja vaihtelunhalun vuoksi. Toisille riittää harvempi vaihtoväli. Käyttötapoja on yhtä monta kuin on käyttäjiäkin, he sanovat.