Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on huutava eläinlääkäripula: "Olemme saaneet runsaasti vetoomuksia" – Näin kaksi ministeriötä reagoi

Suomessa on niin huutava pula eläinlääkäreistä, että opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ryhtyy selvittämään, mistä kiikastaa. OKM tilaa selvityksen FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä yhdessä maa- ja metsätalousministeriön (MMM) kanssa.

– Eläinlääkäripula on vakava ongelma. Olemme saaneet tähän liittyen runsaasti vetoomuksia eri puolilta Suomea. Tavoitteena on tutkia, riittävätkö koulutusmäärät, millä tavalla koulutusta tulisi kehittää, miksi avoimet työpaikat eivät täyty ja miten haasteeseen voidaan parhaiten vastata, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen tiedotteessa.

Pitäisikö oikeutta koiran omistamiseen rajata? – "Kaikki eivät edes uskalla koskea omaan koiraansa", ihmettelee eläinlääkäri Eeva Kurki-Huttunen

Selvityshankkeessa tehdään ehdotuksia niin työelämän kuin koulutuksenkin kehittämiseksi. Selvityksen painopisteenä on tuotantoeläinlääkärien ja valvontaeläinlääkärien saatavuuden parantaminen.

– Eläinlääkäreitä tarvitaan kotieläintuotannon ja elintarviketuotannon kaikissa vaiheissa. Eläinlääkäreiden työpanos on myös olennainen eläinten hyvinvoinnin turvaamisessa ja tarttuvien eläintautien torjunnassa. Kuntien eläinlääkintähuollolla on keskeinen rooli eläinlääkäripalveluiden turvaamisessa. Jos kuntien virkoihin ei saada hakijoita, koko järjestelmä on vaarassa. Olen iloinen, että eläinlääkärien saatavuudessa esiintyneet ongelmat nyt selvitetään ja niihin etsitään käytännössä toteutettavia ratkaisuja, sanoo maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen tiedotteessa.

Selvityksen on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.