Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Voisiko kylätieratkaisua hyödyntää Nurmijärven kylissä?

Valtuutettu Harri Lepolahti (sd.) on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa hän esittää, että Nurmijärven kunta selvittäisi, onko kylätieratkaisu hyödynnettävissä Nurmijärven kylissä. Aloitetta kannattaa 45 valtuutettua.

Kylätieratkaisulla pyritään lisäämään suojattomassa asemassa olevien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta. Leveät reuna-alueet osoittavat jalankulkijoille ja pyöräilijöille selkeän tilan, jolla ohjataan ohitustilanteissa moottoriajoneuvoja pitämään riittävä etäisyys ohitettavaan jalankulkijaan tai pyöräilijään.

Lisäksi tien visuaalisella kaventumisella ja korostetulla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden huomioimisella pyritään vaikuttamaan moottoriajoneuvoliikenteen nopeustasoon alentavasti.

Aloitteen mukaan kylätiemalli on kustannustehokas tapa parantaa jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita verrattuna perinteiseen maantiehen. Kylätiet pyritään pääsääntöisesti toteuttamaan tien rakenteita muuttamatta, jolloin olemassa olevaa liikenneinfraa saadaan hyödynnettyä aiempaa tehokkaammin.

Kylätieratkaisua on käytetty viime vuosina sekä maanteillä että katuverkolla muun muassa Hattulassa, Pyhtäällä, Porvoossa sekä Espoossa ja Vantaalla. Myös Tuusulaan on suunnitteilla kyläteitä.