Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulunavauksia talkoohengessä – Klaukkalassa marssitaan kulkueena, Kirkonkylällä tarjotaan karusellikyytiä ja Rajamäellä tunnelmoidaan yhdessä

Joulunavaukset järjestetään tänä vuonna Nurmijärvellä teemalla Joulu Nurmijärveltä, ja kunnan päätaajamissa pidettävät tapahtumat on pyritty niputtamaan samalle viikonlopulle.

– Viestimme kuntalaisille on, että joulu on tulossa. Pyrimme niputtamaan joulunavaukset perättäisiin päiviin, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus osallistua tapahtumaan jos ei perjantaina, niin lauantaina. Tai käydä vaikka kaikissa joulutapahtumissa, sanoo Klaukkalan Yrittäjien hallituksen jäsen Vesa Kuisma.

Paikallisten yrittäjäyhdistysten joulunavaustapahtumat ovat perjantaina 18.11. Klaukkalassa ja lauantaina 19.11. Kirkonkylällä. Nämä toimivat starttina monille joulutapahtumille pitkin kuntaa.

Klaukkalassa jouluvalot asetettaan kuitenkin paikoilleen jo tiistai-iltana 15.11. Siitä voi aiheutua katkoksia Klaukkalantien liikenteelle. Klaukkalantien jouluvalot ovat vuodesta 1997 alkaen olleet Suomen pisimmät. Tänä vuonna ne jäävät hieman tavallista lyhyemmiksi ja palavat myös lyhyemmän aikaa, koska Klaukkalan Yrittäjät haluaa tällä tavoin osallistua energiatalkoisiin.

– Haluamme kuitenkin toivottaa hyvää joulumieltä ja valaista synkkiä aikoja, emme poistaa hyviä asioita kokonaisuudessaan, Vesa Kuisma kertoo.

Klaukkalan joulunavauskulkue lähtee liikkeelle kello 18 Brunnin kauppakeskukselta ja kulkue siirtyy Klaukkalantien Lopen suuntaista ajorataa pitkin torille. Valotikkujen jako kulkueeseen osallistuville alkaa kello 17.15. Brunnin pihalla.

Lopen suuntainen ajorata on kulkueen ajan suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Kiertotienä toimivat Isoseppälä ja Luhtajoentie. Liikennejärjestelyistä vastaa Metsäkylän VPK, jonka kalustoon perheen pienimmät voivat tutustua myös Viirinmäen päällä.

Klaukkalan torilla joulunavaus jatkuu Nurmijärven Opiston live-musiikkiesityksellä sekä kunnanvaltuuston varapuheenjohtajan Virpi Rädyn ja Klaukkalan Yrittäjien puheenjohtajan tervehdyksillä. Nurmijärven seurakunta tarjoilee tilaisuudessa glögiä ja pipareita. Myös Torikahvila on auki. Lapset pääsevät myös tapaamaan joulupukkia ja tapaamisia voi kuvata. Koko tapahtuma huipentuu ilotulitukseen.

Joulutunnelmat jatkuvat lauantaina 19.11. Kirkonkylällä, jossa Aleksis Kiven patsas joululakitetaan kello 9.30. Lakitusta tahdittaa lauluryhmä Too Many Sisters.

Lakituksen jälkeen Nurmijärven Yrittäjät tarjoaa torilla joulupuuroa. Torilla järjestetään kello 9.30-14 joulutori ja hyväntekeväisyysmyyjäiset, jossa Kirkonkylän ympäristön toimijat myyvät tuotteitaan. Paikalla on myös joulupukki ja Jääkuningatar Elsankin voi tavata kello 11-13. Lisäksi tarjolla on poniratsastusta kello 9.30-11.30 ja iso, jouluinen karuselli. Ratsastus ja karuselli ovat maksuttomia, ja niiden saamisen Joulutorille ovat mahdollistaneet yksittäiset yrittäjät.

– Kutsumme kaikki kuntalaiset mukaan. Olisi kiva, että he sytyttäisivät omia jouluvalojaan tai lähtisivät joulukävelylle. Joulukävelyllä voi käydä kurkistamassa kivijalkaliikkeiden ja kunnantalon jouluiset ikkunat, Nurmijärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Anne Salminen sanoo.

Kirkonkylän jouluvalot syttyvät 12.11., ja Rajamäen 19.11. Rajamäen joulunavaus pidetään lauantaina 26. marraskuuta.

Rajamäen joulunavaus on tapahtuman suunnittelutoimikunnassa mukana olevan Risto Ansolahden mukaan koko perheen kanelintuoksuinen juhla.

– Lähteen torialueella järjestettävä juhla on rajamäkeläisten yhdessä suunnittelema ja toteuttama tapahtuma, jossa myös esiintyjät ovat paikallisia tuttuja kasvoja, Ansolahti kertoo.

Tori avautuu joulupukin saapuessa kello 11 ja tilaisuus päättyy kello 17 ilotulitukseen. Ohjelmassa on musiikkia ja laulua, moottorisahataiteilua ja talutusratsastusta. Riisipuuroa tarjoillaan padallinen.

– Tämä on rajamäkeläisten voimannäyttö. Yrittäjät tarjoavat rahallista ja materiaalista tukea, Rajamäen kyläyhdistys vapaaehtoisia toimijoita. Esiintyjätkin ovat paikalla talkoohengessä. Komean joulukuusen saamme Työtehoseuralta, Ansolahti kertoo.

– Tapahtuman tavoitteena on tunnelmoida hetki yhdessä, juoda glögiä ja syödä puuroa, hän jatkaa.