Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Keskusrikospoliisi epäili paloittelusurmaaja Virpi Buttia myös Raisa Räisäsen murhasta – "Ei ole, vaan ihmisen pää"

Ilta-Sanomien mukaan Keskusrikospoliisi on epäillyt myös edesmennyttä paloittelusurmaajaa Virpi Buttia syksyllä 1999 kadonneen Raisa Räisäsen surmasta. Räisänen katosi Tampereen ydinkeskustasta lokakuisena iltana. Sittemmin hänen kohtalostaan ei ole varmaa tietoa.

Keskusrikospoliisin tutkintalinjassa myös Räisäsen katoamiseen liittyisi brutaaleja piirteitä. Olennaisin silminnäkijähavainto on peräisin Buttin salituttavalta, joka oli nähnyt Buttin liikkuvan nuoremman naisen seurassa Tampereen keskustassa Raisa Räisäsen katoamisyönä. Yhtenä vaihtoehtona poliisi pitää sitä, että Räisänen olisi ajautunut ongelmiin itseään vanhemman naisen kanssa esimerkiksi sanaharkan seurauksena. Tutkintaa mutkistaa se, että salituttava on kertonut tiedoistaan poliisille vasta vuonna 2016. Saman naiskaksikon samalla suunnalla oli nähnyt myös töistä palaava henkilö, joka oli kuvaillut kaksikon olleen "aivan eri paria".

Poliisi otti tutkintalinjan siinä määrin vakavasti, että se kuunteli Virpi Buttin puhelinta vuosina 2019–2020. Tuolloin Butt asui lehtitietojen perusteella jo ulkomailla.

Vuonna 2006 poliisia lähestyi puolestaan katusoittaja, joka kertoi syksyisestä ajankohdasta karuja yksityiskohtia. Hän ei tarkalleen muistanut päivämäärää, mutta oli törmännyt naiskaksikkoon joko vuonna 1999 tai 2000. Katusoittaja oli kysellyt omien sanojensa mukaan Virpi Buttiksi tunnistamaltaan henkilöltä, olisiko tällä kassissaan kaljaa.

– Ei ole, vaan ihmisen pää, Butt oli katusoittajan mukaan vastannut.

Raisa Räisäsen ruumista ei ole toistaiseksi löydetty.

Virpi Butt puolestaan tuomittiin elinkautiseen 2000-luvun alussa. Hän sai tuomionsa niin sanotusta Pirkkalan paloittelumurhasta, joka sisälsi runsaasti erittäin raakoja yksityiskohtia, muun muassa kannibalismia. Paloittelumurhassa surmansa sai mies, jonka kanssa Butt oli seurustellut lyhyen aikaa. Tätä ennen Buttilla oli erittäin pelottava maine tamperelaisissa baareissa, joihin useampiin hänellä oli porttikielto häiriö- ja väkivaltakäytöksen takia.

Virpi Buttin kuolemasta kerrottiin aiemmin tällä viikolla. Hän menehtyi 22. marraskuuta vuonna 2021. Butt oli kuollessaan 49-vuotias.