Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

90 vuotta täyttävä Stén & Co on Vuoden 2022 Yrittäjä – pienestä perheyrityksestä on kasvanut lähes 100 työntekijää työllistävä toimija

Nurmijärven Yrittäjät on palkinnut Vuoden 2022 Yrittäjänä perheyritys Stén & Co Oy Ab:n. Palkinnon vastaanotti Yrittäjäjuhlassa lauantaina 12. marraskuuta perheen puolesta toimitusjohtaja Jaakko Stén, kerrotaan Nurmijärven Yrittäjien tiedotteessa.

Stén & Co on terästukkuri, joka toimittaa asiakkailleen erilaisia erikoisteräksiä sekä sahaus- ja vesileikkauspalveluita. Ilvesvuoren teräspalvelukeskus valmistui vuonna 2011. Teräspalvelukeskuksessa toimii myös yhtiön tytäryritys Kimet Oy, joka maahantuo ja myy ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä. Sténillä on lisäksi Muuramessa karkaisimo, joka tarjoaa lämpökäsittelypalveluita suomalaiselle alihankintateollisuudelle.

Konsernin asiakaskunta koostuu pienistä pajoista suuriin konserneihin. Sténin tytäryhtiö Tallinnassa palvelee Baltian asiakkaita. Syksyllä 2022 yhtiö hankki Algol Technicsin metalliliiketoiminnan, mikä laajensi Stén & Co Oy Ab:n valikoimaa entisestään.

Stén & Co juhlii 90-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Yhtiön perusti 1932 Artur Stén, joka sai itävaltalaisen jaloterästehdas Gebr. Böhler & Co AG:n edustuksen Suomessa. Yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä. Alkuvuosien valikoimaan kuuluneet työstökoneet ja työkalut ovat jääneet pois valikoimasta.

1980-luvulta alkaen yhtiössä on keskitytty selkeämmin työkaluteräksiin ja erikoisteräksiin. Samaan aikaan käynnistettiin lämpökäsittelyiden tarjoaminen Muuramessa.

Pienestä perheen toimentulon tuovasta yhtiöstä on kasvanut lähes 100 työntekijää työllistävä toimija. Toimitusjohtaja Jaakko Sténin mukaan yhtiö on kasvanut vahvasti viimeiset 10 vuotta.

– Aiomme kasvaa myös tulevaisuudessa yritysostojen ja orgaanisen kasvun kautta. Nurmijärvi on tarjonnut hyvät kasvuolosuhteet konsernillemme, Jaakko Stén kertoo tiedotteessa.

Huomionarvoista yrityksen toiminnassa on Jaakko Sténin mukaan tavarantoimituksien lisäksi yhtiössä oleva vahva metallurgian osaaminen.

– Pyrimme olemaan mukana asiakkaiden projekteissa aina alkumetreiltä lähtien, jolloin asiakas saavuttaa kustannustehokkaimman lopputuloksen. Meillä on osaava ja sitoutunut henkilökunta, Stén toteaa.

– Perheyhtiönä arvostamme henkilökuntamme pitkiä työsuhteita, hän jatkaa.

Jaakko Sténin mukaan yhtiön toimintaperiaatteisiin on vuosia kuulunut vastuullisuus kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Periaatteena on ollut jo pitkään valita ympäristöystävällisin vaihtoehto, mikäli se on toteutettavissa kohtuullisin kustannuksin.

Toimintamalli on konsernin perusarvoja ja se on linjassa perheyhtiön muiden arvojen kanssa.

Konkreettisia toimia näkyy muun muassa Ilvesvuoressa, jossa toimistossa on maalämpö ja lähes kaikki trukit toimivat sähköllä. Muuramen tänä vuonna peruskorjattu ja laajennettu tuotantolaitos käyttää uusiutuvaa energiaa. Remontin yhteydessä on kiinnitetty erityistä huomiota tuotantoprosessissa syntyvän lämmön talteenottoon.

Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö tiivistää Vuoden Yrittäjän 2022 valintaperusteet palkitsemistoimikunnan puolesta. Valinnassa on nostettu esille yrityksen toiminnan kehittäminen, kansainvälistymisen ja kannattavan liiketoiminnan lisäksi yhtiön toiminnassa näkyvä jatkuvuus myös perheyhtiönä sekä pitkäaikainen toiminta Nurmijärvellä työnantajayrityksenä.