Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan kirjastoa uudistetaan – lehtisali kirjaston takaosaan, lehtisalin paikalle lastenosasto

Klaukkalan kirjastossa on käynnissä tilauudistus, jossa muutetaan nykyisiä tiloja toimivammiksi ja nykyaikaisemmiksi, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

– Kirjasto pyritään pitämään auki koko remontin ajan, mutta osa aineistosta on jouduttu pakkaamaan väliaikaisesti pois muutostöiden tieltä. Koko lastenosasto järjestetään uudelleen. Näin ollen iso osa lastenkirjoista on parin viikon ajan pois käytöstä, ja vain pieni valikoima lastenkirjoja on lainattavissa, tiedotteessa sanotaan.

Kirjaston uudistus aloitettiin asiakaspalvelualueen muutoksella vuonna 2020. Palvelutiski sai uuden paikan sisäänkäynnin vierestä, ja samalla vanhan palvelupisteen tilalle rakennettiin esiintymisalue tapahtumia varten.

Nyt toteutetaan uudistuksen toinen osa, jossa lehtisali siirretään kirjaston takaosaan. Tämä muutos tuo lisää rauhallista lukutilaa lehtien ystäville. Lastenosasto laajenee vanhan lehtisalin paikalle, johon tehdään leikkisä soppi pienimmille kirjastoasiakkaille. Näin parannetaan lukurauhaa myös kirjaston lukusalissa, kun pienten lastenosasto vaihtaa paikkaa.

Muutostöitä tehdään kirjaston aukioloaikana, joten kirjastossa voi olla ajoittaista meluhaittaa. Myös kalusteita ja aineistoa siirrellään kirjastosalin sisällä paikasta toiseen. Kirjaston uudistukset valmistuvat marras-joulukuun vaihteessa.