Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta varautuu sähköpulaan – asukasilta tulossa

Nurmijärven kunta järjestää asukasillan sähköpulaan liittyen joulukuussa.

Tilaisuudessa kerrotaan paikallisista toimintatavoista ja tapahtumassa on mahdollisuus esittää kysymyksiä sähköpulaan liittyen, kunnan tiedotteessa sanotaan. Tapahtuma videoidaan, joten se on katsottavissa myös jälkikäteen kunnan kotisivuilla. Asukasillasta tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.

Nurmijärven kunta varautuu mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkönjakelukatkoihin Nurmijärvellä. Sähköpula katsotaan syntyneeksi, kun tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan kulutusta. Tällöin kulutusta joudutaan hetkellisesti rajoittamaan.

Kulutusta joudutaan hetkellisesti rajoittamaan.

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä.

Sähkökatkon mahdollisesti pitkittyessä kunnan sähköisen viestinnän varmuutta ei pystytä turvaamaan. Tällaisessa tilanteessa kriisiviestintää siirtyy valtakunnalliseksi radioviestinnäksi. Tämän vuoksi on tärkeää, että jokaisesta kotitaloudesta löytyy paristokäyttöinen radio ja varaparistoja.

Kunta on aloittanut valmistautumisen sähkökatkoihin liittyen. Kunnan valmiusjohtoryhmä kokoontuu säännöllisesti. Kunta on aloittanut valmistautumisen sähkökatkoihin liittyen. Kunnan valmiusjohtoryhmä kokoontuu säännöllisesti.

Tieto tulevasta sähkökatkosta saadaan kantaverkkoyhtiö Fingridiltä Nurmijärven Sähkö Oy:n kautta Nurmijärvelle todennäköisesti lyhyellä, enimmillään muutamien päivien varoitusajalla.