Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: S-Pankki on palauttanut kaikki tileiltä viedyt rahat korkojen kera

S-Pankki on palauttanut oikeudettomien tilisiirtojen kohteeksi joutuneille asiakkailleen kaikki ne rahat, jotka vietiin heidän tileiltään loppukeväällä ja kesällä.

Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

– Olemme palauttaneet asiakkaillemme kaikki ne rahat korkoineen, kertoo pankin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Carl-Edvard Holmberg Uutissuomalaiselle.

– Muutamassa tapauksessa, jossa asiakkaan nimissä kirjauduttiin luvatta muihin verkkopalveluihin, selvitys jatkuu.

S-Pankki kertoi syyskuun puolivälissä, että S-Pankin verkkopankissa esiintyi järjestelmähäiriö 20. huhtikuuta – 5. elokuuta. Rajatulla joukolla asiakkaita oli tuolloin tietyissä tilanteissa mahdollisuus kirjautua toisen asiakkaan verkkopankkiin. Tileiltä uutisoitiin nostetun oikeudetta ainakin 940 000 euroa.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi syyskuun puolivälissä tutkivansa asiaa petossarjana. Maksuvälinepetoksia oli sen hetken tiedon mukaan 53. Lisäksi poliisilla oli tutkinnassa noin 150 tietomurtoa.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Klaus Geiger ei tällä viikolla vastannut Uutissuomalaisen kysymyksiin esitutkinnan tilanteesta ja siitä, epäilläänkö asiassa ketään S-Pankista.

Uutista muokattu kello 10.28: Muokattu otsikkoa: S-Pankkia ei epäillä varojen viemisestä.