Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin voit säästää jääkaapin sähkönkulutuksessa 30% – Jopa säilytysastian materiaalilla on väliä

Kumpaa suosit ruoansäilytyksessä, lasista vai muovista astiaa? Valinta voi vaikuttaa jopa sähkölaskuun, kertoo rakennusyhtiö JM Suomen vastuukorjauksen työnjohtaja Aleksi Puhakka tiedotteessa.

Lasipurkit varaavat kylmää paremmin kuin muoviset, joten kannattaa suosia niitä.

Puhakka muistuttaa myös, että ruoka pitää jäähdyttää hyvin ennen jääkaappiin laittamista.

Ruuan jäähdyttäminen huoneenlämpöön ennen siirtämistä jääkaappiin on ihan turvallista.

Aleksi Puhakka, JM Suomi

– Hyvin jäähdytettynä se ei nosta turhaan jääkaapin lämpötilaa, mikä säästää sähköä. Jos mietityttää, että uskaltaako ruokaa jättää pöydälle jäähtymään, niin ruuan jäähdyttäminen huoneenlämpöön ennen siirtämistä jääkaappiin on ihan turvallista.

Jääkaapilla käydessä kannattaa toimia mahdollisimman ripeästi, sillä oven pitäminen auki lämmittää jääkaappia ja sen sisällä olevia elintarvikkeita, joten oven nopea sulkeminen säästää sähköä.

Liian lämpimien ruokien laittaminen jääkaappiin, rasioiden huono sulkeminen ja oven pitäminen pitkään auki nopeuttavat Puhakan mukaan jääkaapin huurtumista.

Kylmälaitteen pitäminen jäättömänä kannattaa, sillä paksu jääkerros voi lisätä sähkönkulutusta jopa 30 prosenttia.

Jokapäiväisen toiminnan lisäksi asukas voi säästää viilennyssähköä valitsemalla oikeanlaisen jääkaapin.

– Sopivankokoinen kaappi on sellainen, jonka saa pidettyä mahdollisimman täytenä koko ajan, sillä tyhjä jääkaappi viilentää sen ilmaa turhaan. Mitä täydempi kaappi on, sitä vähemmän sen tarvitsee viilentää ilmaa, sillä jääkaapissa olevat purkit ja pakkaukset varaavat itseensä kylmää, Puhakka sanoo tiedotteessa.

Jääkaapilla on melko suuri vaikutus sähkölaskuun, onhan se yleensä koko ajan päällä. Siksi myös laitteen energiatehokkuuteen kannattaa kiinnittää huomiota ostovaiheessa.