Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sorvankaarella Kirkonkylällä on havaittu sudeksi epäilty eläin – havaintoa ei pystytty varmistamaan

Nurmijärven kirkonkylällä sijaitsevalla Sorvankaarella on asutuksen välittömässä läheisyydessä tehty alkuviikosta havainto sudeksi epäillystä eläimestä. Kyseinen eläin oli sosiaalisessa mediassa julkaistun postauksen mukaan raadellut rusakkoa keskellä Sorvankaarta, kun koiranulkoiluttaja oli havainnut sen. Eläimestä ei saatu valokuvaa.

Nurmijärven Riistanhoitoyhdistys ry:n toiminnanohjaaja Petri Tuulensuu kertoo petoyhdysmiehen käyneen paikalla, jossa havainto tehtiin.

– Jälki- tai muita havaintoja ei löytynyt, eikä eläintä pystytty vahvistamaan sudeksi, Tuulensuu kertoo.

Susi-ilmoitukset numeroon 112.

– Sulan maan aikaan jälkiä ei juuri jää, ja siksi asiaa on mahdotonta varmistaa muuten kuin dna-tutkimuksella, hän jatkaa.

Petri Tuulensuu muistuttaakin, että mikäli näkee sudeksi epäilemänsä eläimen 100 metriä lähempänä asutusta, ainoa oikea ilmoituskanava on soitto yleiseen hätänumeroon 112.

– Virkavalta saa sitä kautta tehtävän ja ottaa asian hoitaakseen. On äärimmäisen tärkeää, että asutuksen lähellä tehdyistä mahdollisista susihavainnoista tehdään ilmoitus, Tuulensuu sanoo.

Sorvankaaresta tai sen lähistöltä ei ole ilmoitettu muita susihavaintoja. Eri puolilla Nurmijärveä, muun muassa Röykässä ja Kirkkotien varrella, on kuitenkin syksyn aikana tehty satunnaisia havaintoja sudeksi epäillyistä eläimistä.

– Sitä, onko kyse susista vai esimerkiksi Lopelta pari vuotta sitten vapautetuista koirasusista, ei ole pystytty varmistamaan, Tuulensuu kertoo.

Hän viittaa tapaukseen, jossa loppilainen nainen kasvatti koirasusia ja sai tuomion muun muassa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Koirasusien eli suden ja koiran risteytyksien kasvattaminen, myyminen ja maahantuonti on Suomessa lailla kielletty.