Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kotikylässä olisi siistiä päästä soittamaan" – Klaukkalasta kotoisin oleva Cryptic Hatred on päässyt toteuttamaan musiikillisia unelmiaan

Klaukkalasta kotoisin olevan metalliyhtye Cryptic Hatredin jäsenet kuvailevat olevansa tosi kiitollisia mahdollisuuksista mitä he ovat saaneet lyhyessä ajassa.

– Meillä on käynyt hirveän hyvä tuuri, koska olemme päässeet esiintymään muutaman vuoden soittokokemuksen jälkeen Tuska-festivaaleille, olemme saaneet soittaa tosi hyviä keikkoja ja ensilevymme on julkaistu Amerikassa. Lähemmäs omia unelmia on päästy, kertoo yhtyeen laulaja ja kitaristi Eemil Lajoma.

Vuonna 2003 syntyneet yhtyeen jäsenet ovat kotoisin Klaukkalasta, jossa he edelleen asuvat, ainoastaan Lajoma on muuttanut pois.

Cryptic Hatredin muodostavat Lajoman lisäksi Tatu Saves (rummut), Jami Lamio (kitara) ja Miska Hagelberg (basso). Tatu ja Eemil ovat tunteneet toisensa jo päiväkodista saakka ja muihin yhtyeen jäseniin he tutustuivat yläkoulussa.

Kaveruksilla heräsi vuonna 2019 välitunnilla ajatus yhtyeen perustamisesta. Death metal valikoitui yhtyeen musiikkilajiksi, koska kaikki heistä tykkäävät tästä musiikkilajista.

– Ennen päätöstä yhtyeen perustamisesta olimme jo soittaneet vähän yhdessä. Koulussa söimme nopeasti lounaan, jotta ehdittiin soittamaan ennen tunnin alkamista, Miska Hagelberg muistelee.

Koululta Cryptic Hatred siirtyi soittamaan Monikon bänditilaan ja ehtikin soittaa siellä koronan alkuun saakka. Tämän jälkeen sopiva harjoittelutila löytyi Espoosta Juvanmalmilta. Yhtye harjoittelee normaalisti kaksi kertaa viikossa.

Kotikylässä olisi siistiä päästä soittamaan.

– Monikossa oli hyvä harjoitella ja siellä oli hyvät välineet. Sen sulkeuduttua rupesimme etsimään uusia tiloja. Monia harjoitustiloja käytiin katsomassa ennen kuin löytyi hyvä. Nykyisissä tiloissa meillä on käytössä omat soittimet ja voimme harjoitella mihin kellonaikaan tahansa, kertoo Tatu Saves.

Vaikutteita ja ideoita yhtye saa musiikkiinsa laajasti kuuntelemalla musiikkia räpistä metalliin. Lajoma kertoo tapailevansa kitaralla uusien biisien aihioita.

– Näitä aihioita sitten ryhmächatissa puidaan yhdessä. On hyvä, kun kuunnellaan erilaisia musiikkilajeja, ilman tätä ideat musiikkiimme voisivat loppua nopeammin. Tällä hetkellä ei aseteta rajoja itsellemme musiikkilajin suhteen, nyt musiikkiamme voisi kuvailla örinämetalliksi.

Cryptic Hatred julkaisi helmikuussa ensilevyn, jonka vastaanottoa Lajoma kuvailee hyväksi.

– Levyä on kommentoitu ensimmäiseksi levyksi tosi hyväksi ja lupaavaksi. Tämä on lämmittänyt mieltä. Saimme Amerikasta viestiä, olivat kuulleet meistä Youtubesta. Sitä kautta levy päätyi julkaisuun siellä.

Tulevaisuudessa yhtye toivoo voivansa soittaa keikkoja runsaasti, ja toiveissa on tehdä levy suuremmalla budjetilla.

Mikä keikkailussa on parasta? Jäsenten vastaus tulee yhdestä suusta:

– Parasta on, että saa esiintyä ja soittaa ystävien kanssa. Samalla näkee uusia paikkoja.

Mieleen jääneitä keikkapaikkoja ovat erityisesti olleet Lutakko Jyväskylässä ja Lahdessa Sibeliustalolla Finlandia-Klubi, kertoo Jami Lamio.

Keikoista mieleenpainuvin on ollut Helsingissä järjestettävä Tuska-festivaali, jossa yhtye esiintyi kesällä. Yhtye kuvailee Tuskan keikan olleen isoin tähän mennessä.

– Esiinnyimme sunnuntaina päivän ensimmäisenä yhtyeenä. Ajattelimme etukäteen, ettei taida paljon olla ihmisiä paikalla. Keikkatilamme olikin täynnä ihmisiä, tämä oli meille yllätys. Tuskassa oli paras meininki. Ihmiset olivat keikalla tosi messissä, kertoo Lajoma.

Tulevaisuuden toiveiden listalla yhtyeen jäsenillä on päästä soittamaan keikka Klaukkalassa.

– Kotikylässä olisi siistiä päästä soittamaan, Monikossa tai Roinelassa.

Yhtyeeltä ilmestyy joulukuun alussa seuraava biisi. Helmikuussa yhtye jää keikkatauolle tehdäkseen uusia lauluja. Toinen levy on ilmestymässä vuonna 2024. Tällä hetkellä Cryptic Hatred on kiertueella pidempään toimineen metalliyhtyeen Lost Societyn lämmittelijänä.